Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kenyansk talang aktuell för Rosengård: ”Är intressant”

Therese Sjögran, sportchef i Rosengård.
Foto: BILDBYRÅN

FC Rosengård plockar in 18-åriga Vivian Corazone för att provträna med laget under veckan.

Om kenyanen imponerar kan det bli aktuellt med en flytt.

– Hon är kanske något att bygga på i framtiden, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Rosengård har drabbats av några tunga spelartapp under säsongen. Den kanske mest kännbara förändringen är att backen Ali Riley lämnade laget för Chelsea.

Samtidigt vill klubben fylla på med nya spelare, och den här veckan har man plockat in kenyanen Vivian Corazone för att provträna med klubben. 

– Går det bra kan det bli en vecka till och sen får vi se efter det, säger Therese Sjögran, sportchef i Rosengård.

Corazone spelar i det kenyanska A-landslaget och Sjögran berättar att hon fick tips om spelaren via sitt internationella nätverk.

– Vi har kollat klipp på henne och så vidare, vi tar inte hit en spelare bara baserat på vad folk säger. Så vi har lite koll på vad hon går för, men det är alltid bra att se spelaren i vår miljö. Vi är inte i ett läge där vi kan chansa utan vi behöver kvalitet, säger Sjögran.

Vill ersätta Riley

Sjögran beskriver Corazone som en offensiv spelare som kan spela centralt på mittfältet och även i en mer utpräglad ”nummer tio-roll”.

– Jag vill ge henne mer än en träning innan jag bedömer hur bra hon är. Men jag gillar hennes sätt att vara. Hon är framåt och tar för sig.

– Hon är helt klart intressant, väldigt ung men kanske något att bygga på i framtiden, fortsätter sportchefen.

Hur ser du på lagbygget i övrigt, är det något ni saknar?

– Vi tappade Ali Riley så det är klart att vi fortfarande kollar på den positionen. Det är inget klart än, men vi håller på. Fönstret stänger den 11 augusti så vi har lite tid på oss.