Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Katastrofen fortsätter: ”Det är djupt tragiskt”

Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/NORRKÖPING. Tidigare i veckan valde tränaren Henrik Larsson att avgå efter verbala påhopp. 

På söndagen utklassades Helsingborg av IFK Norrköping – med hela 0–5. 

– Det är klart att det är jobbigt. Vi befinner oss i en otrolig tuff situation, säger HIF-kaptenen Andreas Granqvist.  

Under veckan har det stormat ordentligt kring Helsingborgs IF. På fredagsförmiddagen lämnade klubben beskedet att deras tränare sedan två månader tillbaka, Henrik Larsson, hoppar av sitt uppdrag som tränare efter verbala påhopp. 

Alexander Tengryd tog därefter över huvudansvaret när Skånelaget ställdes mot IFK Norrköping på bortaplan. 

Situationen skulle inte heller bli bättre för HIF. Karl Holmberg gjorde 1–0 efter 25 minuter spelade och precis innan halvtid tryckte Simon Thern in ledningsmålet. 

Resultatet 0–2 stod sig länge, men med elva minuter kvar rasslade det till ordentligt bakom Anders Lindegaard i HIF-målet. Hemmalaget vann till slut matchen med 5–0. 

”Djupt tragiskt”

– Prestationen var bra fram till 0-3, sedan rinner det i väg. Norrköping straffar oss stenhårt och gör mål på nästan allt. Det var precis vad vi inte behövde. Det är bara att be om ursäkt, det kommer en ny match på fredag som är så jävla viktig, säger Marcus Holgersson. 

Vad säger du om situationen som ni befinner er i?

– Den är djupt tragisk. Vi är jättebesvikna, vi hade hoppats kunna kräma ut mer av det vi har gjort. Vi är inte alls nöjda på något sätt, sedan har det varit en jäkligt kämpig säsong. Det har varit en märklig och konstig säsong med alla skador samt tränarbyte. Vi måste börja samla ihop oss och kriga till oss poäng. Det brukar krävas tolv poäng och det ska vi kunna kriga till oss de sista nio matcherna. Vi måste mobilisera till på fredag, sedan får vi ett break där vi behöver samla laget och se hur vi ska ta oss framåt. Hela denna veckan har varit turbulent, säger Holgersson. 

Nio matcher kvar

Lagkaptenen Andreas Granqvist instämmer. 

– Det är klart att det är jobbigt. Vi befinner oss i en otrolig tuff situation. Vi hade en cupförlust och därefter mycket påtryckningar och en tränare som lämnar. Vi åker upp med en del skadade spelare och möter ett otroligt starkt hemmalag, det har varit en jättejobbig vecka men det går inte att gräva ner sig. Vi har nio matcher kvar där vi måste rädda kontraktet, för det är det enda det handlar om. Det hade varit skönt att klara det.

Vad krävs av er spelare för att ni ska vända på det?

– Vi får inte mycket energi utifrån som är positiv så det gäller att vi sluter oss samman inom gruppen och tror på det. Vi måste ge varandra den energi som det kommer krävas. Det är bara vi tillsammans som kan göra det, vi måste stötta varandra.

Alexander Tengryd säger att HIF behöver en tränare med rutin. Hur ser du på tränarfrågan kommande matcher?

– Det kommer att vara ett tryck på oss utifrån när vi ligger där vi ligger. Vi får väl se hur det blir här framöver, men det är klart att det hade varit skönt att ha en tränare som pallar trycket och har varit med i ett liknande läge tidigare, eller varit på en nivå som är väldigt hög.

”Ett stort tryck på mina axlar”

Ni har flera erfarna namn i truppen och det pratas alltid om att ni ska ta ansvar. Men det är ju i slutändan ett lag, känner du själv att övriga orkar stå emot?

– Det är svårt att säga. Jag tror verkligen att alla där ute försöker göra sitt bästa, det är jag övertygad om. Sedan lyckas vi inte få med oss resultaten, men det är nio matcher kvar. Jag får ett stort tryck på mina axlar, folk kräver rätt mycket av en, men jag kan inte göra det själv. Det krävs att alla gör det tillsammans.

Det var en del besvikna supportrar efter matchen som tagit sig ända upp hit.

– Jag har full förståelse för deras besvikelse och att de tycker det är jobbigt. De kräver mycket av oss. Sedan kan jag tycka att man ändå kan ha någon typ av respekt, de kan hoppa på mig hur mycket de vill på sociala medier och efter matcherna, men det gör inte att jag känner mig bättre. Jag gör mitt bästa för klubben och det har jag gjort sedan jag kom hem. Jag kommer alltid göra det. Förhoppningsvis kommer det räcka till att vi blir kvar i allsvenskan.

Vad har du fått uppleva från fansen?

– Det är inte bara Henke det var tryck på - det har varit ett tryck på mig ända sedan jag flyttade hem. Det svänger snabbt. Det var otroligt positivt när jag kom hem och tog upp oss i allsvenskan, nu är vi i en tyngre period och då är det lätt att svänga. Jag försöker att inte ta åt mig utan bara göra mitt bästa. Jag vet vad jag går för och jag gör allt för att hjälpa Helsingborg.