Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen spelklar inför guldrysaren

Det här är damallsvenskan.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

I eftermiddag kan FC Rosengård bli svenska mästare i fotboll. 

Då är lagkaptenen Caroline Seger klar för spel igen efter lång tids frånvaro.  

– Alla är friska och kan starta om det behövs, säger tränaren Jonas Eidevall till Sydsvenskan.

Rosengård har två matcher på sig att säkra det damallsvenska guldet. Vilket skulle betyda klubbens första sedan 2015. 

Under eftermiddagen ställs tabellettan mot Vittsjö och en poäng krävs för att det sjätte guldet på 2010-talet ska vara klart. 

Två spelare som det varit frågetecken kring inför den nästsista omgången är lagkapten Caroline Seger och skytteligaledaren Anna Anvegård. Seger har missat de tre senaste matcherna i damallsvenskan, men även EM-kvalmatcherna mot Ungern och Slovakien på grund av en vadskada. 

Anna Anvegård tvingades lämna samma EM-kvalsamling efter den första matchen, som hon stod över, med en muskelbristning i låret. Anvegård byttes däremot in med 20 minuter kvar i matchen mot Linköping (3-3) senast. 

”Blir en urladdning”

Till Sydsvenskan säger Jonas Eidevall att truppen är densamma som mot just Linköping.

– Enda skillnaden är att alla är friska och kan starta om det behövs. Det blir väl en något annorlunda laguppställning än senast, säger han. 

– En match som den mot Linköping blir en urladdning. Men vi har återhämtat oss och vi är beredda att klämma ut det sista igen. 

Vittsjö ligger på trea i damallsvenskan just nu och slåss om en Champions League-plats. När lagen möttes under våren slutade matchen 0-0.  

– Jag tror det kommer att bli samma typ av match, säger Eidevall. 

Matchen mellan Rosengård och Vittsjö startar 15:00.