Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan slippa åtal – om han erkänner brottet

Den svenska fotbollsstjärnan misstänktes först för misshandel
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL/IBL

En svensk fotbollsspelare med landslagsmeriter misstänks för våldsamt motstånd.

Nu kan han erkänna sig skyldig och betala för att slippa ta plats i rätten.

– Ett strafföreläggande är utfärdat och om han godkänner det blir det inget mer av det här, men om han inte godkänner det blir det ett åtal, säger åklagaren Ulrika Ekvall till Fotbollskanalen. 

Den svenska fotbollsspelaren med landslagsmeriter misstänktes ha slagit en kvinnlig polis i ansiktet utanför en nattklubb i Helsingborg en sen natt i maj förra året.

Han misstänktes också i samband med det ha utsatt en ordningsvakt för våld.

Åklagaren Ulrika Ekvall valde i juni att lägga ner de båda utredningarna då hon inte ansåg sig kunna bevisa att fotbollsstjärnan utövat våld.

Men misstankar om våldsamt motstånd har däremot hela tiden funnits kvar och den förundersökningen har pågått. Nu är den klar.

Kan slippa åtal

Åklagaren Ulrika Ekvall säger till Fotbollskanalen att det finns övertygande bevisning mot fotbollsstjärnan i form av både vittnesuppgifter och övervakningsfilmer. Han kan ändå slippa bli åtalad och försvara sig i tingsrätten, men då måste han erkänna sig skyldig till brottet genom att godkänna det strafföreläggande som utfärdats.

Ett strafföreläggande innebär oftast böter i samband med mindre brott. Hur högt belopp det rör sig om i fotbollsspelarens fall är ännu okänt.

– Jag vill inte gå in mer på innehållet än så. Om det blir godkänt vinner det laga kraft och det kan man antingen göra genom att godkänna det skriftligt eller betala, men jag kan inte säga mer än så. Det är nyligen utfärdat, säger åklagaren Ulrika Ekvall till Fotbollskanalen.