Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kalmar vann snömatch – efter TFF:s drömstart

Kalmar FF jublar efter Romarios 2–1-mål på straff. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Felix Högberg gör 1–0 för Trelleborgs FF. Foto: Skärmdump

Snön låg vit över planen och Trelleborgs FF tog ledningen efter en minut.

Men Kalmar FF lyckades trots förutsättningarna vända underläget till seger hemma i cupen.

– Vi la fokus på att göra en bra insats och inte låta vädret påverka, säger matchhjälten Romario.

Trelleborgs FF fick en drömstart i cupmötet borta mot Kalmar FF.

Redan efter 1.14 slog U19-spelaren Felix Hörberg in 1–0 för gästerna efter en snabb kontring där Anton Tideman stod för förarbetet och inspelet från högerkanten.

Även i Kalmar hade det snöat en hel del inför matchen och Gastens konstgräsplan var till stora delar täckt av snö under matchen vilket gjorde gjorde det svårspelat för spelarna.

Kalmar, som bara fick 0–0 från det första gruppmötet med Åtvidaberg, kom dock tillbaka och tog över matchen.

Måns Söderqvist var nära att reducera när Tideman rensade med klacken framför mållinjen efter 17 minuter.

Kvitteringen kom kort därpå. I den 24:e minuten hittade Isak Magnusson Romario omarkerad i bortre delen av straffområdet och brassen gjorde 1–1.

Precis innan halvtid fick Kalmar straff när nye brassen Hiago fälldes av Zoran Jovanovic som varnades. Romario sköt 2–1 med en välplacerad straff.

– Det var svåra omständigheter idag med kylan. Vi la fokus på att göra en bra insats och inte låta vädret påverka. Därför är det tungt när vi åker på baklängesmålet i början. Där finns alltid en risk att man börjar tänka negativt och får uppförsbacke. Men vi gjorde det bra tillsammans och fortsatte kriga. Det gav resultat, säger Romario till Kalmars hemsida.

Trelleborg utslaget

I andra halvlek jämnade Trelleborg ut spelet en del, men Kalmar fortsatte att skapa de hetaste chanserna.

En helt fri Melker Hallberg lyfte bollen i ribbans överkant efter 66 minuters spel, men borde ha gjort något bättre av den gyllene chansen.

Ett par minuter senare tvingades TFF-målvakten Marko Johansson till en svettig dubbelräddning när Söderqvist höll sig framme och returen gick ut till Hiago.

För allsvenska nykomlingen Trelleborg är chansen att gå vidare från gruppen borta inför sista omgången efter två förluster.

Kalmar gör av allt att döma upp med Östersund, som möter Åtvidaberg på måndagen, om en kvartsfinalplats när lagen möts i den sista matchen nästa helg.

– Vi hade en matchplan som vi följde till 100% och gjorde det bättre än senast mot Åtvidabergs FF. Det här var ett fall framåt för oss där vi spelar med färre tillslag och skapar fler målchanser. Sen är det givetvis skönt att vi vinner matchen och har ett bra läge inför nästa helg mot Östersund, säger Romario.