Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bajen-ilskan: ”Vissa spelare skiter i det”

Eskilsminnes Filip Egger jublar efter att han gjort 1-0. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Hammarby deppar. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Eskilsminne chockade Hammarby genom att ta ledningen i första halvlek.

Men Hammarby fick bara 1-1 mot division 1-laget.

– Vissa spelare skiter i det när det inte blir som man vill, säger tränare Stefan Billborn efter matchen.

Hammarby förde visserligen spelet i den första halvleken mot Eskilsminne. Men hemmalaget var stundtals vassare. 

För i den 21:minuten skapade Eskilsminne sin första riktiga chans i matchen – och fick maximal utdelning. Efter en frispark på offensiv planhalva damp bollen till slut ner hos Filip Egger.

Den offensiva pjäsen drog förbi två motståndare, vek in från vänster och placerade in ledningsmålet i bortre hörnet. 

– Det är alltid skillnad på mål och mål, och det är kul att göra ett mot Hammarby. Vi vågar etablera spel på offensiv planhalva och skapar ett läge. Åberg går upp i en duell mot deras mittbackar och bollen dimper ner hos mig. Där gäller det att vara kall, säger Filip Egger.

Men Hammarby svarade relativt fort. I den 37:e minuten fick Hammarby ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet. Före detta Helsingborgsspelaren Imad Khalili stegade upp och pricksköt 1-1. Pontus Löfvenmark var på bollen, men kunde inte hålla emot. 

Missade jätteläge

I andra halvlek hade både lagen möjlighet att ta ledningen. Närmast var Nikola Djurdic som fick en kalaschans efter en bjudning av Eskilsminnes målvakt Pontus Löfvenmark. Men anfallaren missade öppet mål bara några meter från mål. 

– Jag har spelat fotboll sen jag var 6, att något sånt här händer…jag har ingen förklaring. Det finns inga ursäkter, det var riktigt dåligt av mig, säger Nikola Djurdic. 

– Jag trodde jag hade full kontroll, flyttade bollen. När jag träffade bollen kunde jag inte tro var den gick. Det var helt otroligt, det kom som en chock för jag har aldrig gjort något sånt här under min karriär.

Det var den största missen du gjort?

– Den absolut största. 

– Det var ingen bra dag, vi visste vad som väntade, men ändå kunde vi inte lösa det. Det är pinsamt att inte vinna mot ett division 1-lag, säger Djurdic.

Eskilsminnes Filip Egger:

– Pinsamt och pinsamt, det ska han inte säga om oss. Vi står upp bra och jag tycker inte vi ska skämmas. Vi är stolta över vår insats.

Skämskudde

Mot slutet av matchen forcerade Hammarby, men lyckades inte skapa särskilt mycket.  Stefan Billborn var djupt besviken efter matchen – och kritiserade sina spelare. 

– Vi är otroligt missnöjda. Vi hade inte någon kvalitet på något egentligen. Vi visar inte mycket vilja heller. Generöst nog bjuder de oss på riktigt bra målchanser som vi inte förvaltar.

– Vi får ta på oss skämskudden och ta fram motorsågen till matchgenomgången. 

Vad är det som gör att ni inte kommer upp i nivå?

– Man accepterar inte den matchbilden som det blir, även om vi vet om det på förhand. Vissa spelare kanske accepterar den och underkastar sig därifrån. Vissa spelare skiter i det när det inte blir som de vill. 

Eskilsminne nöjda

Eskilsminne kan inte efter det oavgjorda resultatet ta sig vidare från gruppen. Men Eskilsminnes tränare Mattias Lindström är ändå nöjd efter insatsen.

– Jag är nöjd med att vi skapar chanser och det kollektiva spelet. Att vi slarvar och ger Hammarby chanser är inte bra, men det händer för att vi är trötta och då tar man fel beslut. Men jag är jättenöjd med laginsatsen.

– Vi höjer oss några procent, de går ner några procent, då är det inte så stor skillnad på eliten och semieliten i Sverige. 

Om Nikola Djurdic miss i början av den andra halvleken säger Lindström så här:

– Jag håller med Billborn, en normal dag blir vi straffade när vi ger bort sådana chanser. Jag har själv spelet med Nikola och han missar inte sådana chanser när huvudet är på rätt ställe.