Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Intensiv period för MFF: ”Designad för det här”

Anders Christiansen och Erdal Rakip inför matchen mot HJK Helsingfors.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö FF är mitt uppe i en intensiv period.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF är mitt uppe i ett hektiskt spelprogram.

Med allsvenskan på helgerna och Champions League-kval på veckodagar.

Och det är matcher som är viktiga för framtiden.

– Så här långt har vi gjort det bra, säger Anders Christiansen.

I och med kvalet till Champions League är det intensiva veckor för Malmö FF. Sedan den tredje juli, och det allsvenska mötet med IFK Norrköping, har de spelat två matcher i veckan.

Norrköping borta, Riga hemma, Sirius hemma, Riga borta, Degerfors borta och i morgon Helsingfors hemma. En allsvensk match på helgen och sedan kvalmatch mitt i veckan. Ett program som kommer fortsätta minst tre veckor till.

– Vi gläder oss. Vi har en trupp som älskar att spela matcher och som är designad för det här programmet, säger Anders Christiansen.

Än så länge har de tappat poäng i två matcher. Förlusten mot IFK Norrköping och krysset på bortaplan mot Riga.

– Så här långt har vi lyckats väldigt bra, men det är mycket kvar. Vi är bara i början av det här hektiska programmet, säger Christiansen.

Vet vad som är nyckeln

Malmö FF är noga med att poängtera att allsvenskan och kvalet till Champions League är minst lika viktiga. Men att de tar en dag i taget.

– Om vi vill vinna våra matcher i allsvenskan och Europa så handlar det om att ha fokus på matchen som kommer i morgon. Det är den vi har pratat om i går, i dag och har fokus på i morgon. Sedan tar vi det därifrån, säger Christiansen.

Förutom Ola Toivonen, som är långtidsskadad, säger Jon Dahl Tomasson att han har en frisk trupp att tillgå.

– Vilket är viktigt i det här matchprogrammet vi har nu när det är riktigt många matcher, säger han.

När det blir tätt matchande blir det rotation i startelvan.

– Jag går runt på många spelare för jag har duktiga spelare. Vi har ambitioner att vara med i gruppspelet, men självklart också allsvenskan – och vi gör det bra. Det är trevligt med många matcher, säger han.