Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan efter Hareide-mötet: Svepte vinflaska för 25 000

Här är några av dagens sportnyheter.
Åge Hareide.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nicklas Bendtner.Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Karriären skulle ta ny fart men ett möte med Åge Hareide förändrade allt.

I boken ”Båda sidor” berättar Nicklas Bendtner om ilskan som fick honom att svepa en flaska vin värd 25 000 kronor.

– Jag vill skrika åt honom även om jag vet att det inte gör någon skillnad, säger anfallsprofilen enligt Ekstrabladet.

Skandalerna har avlöst varandra under karriären som balanserats på en slak lina mellan succé och fiasko.

Våren 2018 kände Nicklas Bendtner att saker och ting började falla på plats. I norska Rosenborg hade han börjat göra mål igen och till sommaren väntade VM i Ryssland.

Bendtner hade gjort mål i den avgörande kvalmatchen mot Irland. Den 3 juni var den danska landslagstruppen samlad på ett flygplatshotell vid Kastrup. Men den var för stor. Bara 23 av de 27 spelarna skulle få följa med till mästerskapet.

Och Nicklas Bendtner förstod vartåt det lutade när han blev kallad till ett möte med förbundskaptenen Åge Hareide. Tidningen Ekstrabladet återger vad Bendtner säger i sin bok:

– Hareide står och väntar. Hans skjorta är våt av svett. Det droppar från hans nästipp, helt ohämmat. ”Du ska inte med, Nicklas”. Allt snurrar. Det finns ingen mening med något längre. När jag gick till Rosenborg så lovade Hareide att... Jag vill skrika åt honom även om jag vet att det inte gör någon skillnad.

Bendtner sänkte vinflaska för 25 000

Beskedet tog hårt.

Och Bendtner bestämde sig för att dränka sina sorger – och det kostade. Hemma i sitt kök sitter han ensam och sänker en flaska Montrachet.

– Domaine Ramonet, ett av världens bästa vita viner. På nätet kostar den 25 000 kronor men jag har kontakter och kan slippa mellanhänderna. Årgången är 2009. Det är året då allt vände för mig och min karriär. Jag knuffar till glaset som rullar ner över golvplankorna. Jag dricker direkt ur flaskan. Alkoholen stiger mot huvudet och efter 20 minuter är Montracheten slut.

Nicklas Bendtners självbiografi är skriven tillsammans med Rune Skyum-Nielsen och ges ut den 5 november.