Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Malmö polisanmäls: ”Vi har misslyckats”

Publik på Malmö Stadion i helgen.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Glada IFK Malmö-spelare efter avancemanget.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

IFK Malmö spelar nästa år i division 1 södra efter segern mot Varbergs GIF i helgen. Nu har klubben polisanmälts efter att 250 personer för mycket vistats på Malmö Stadion i samband med avancemanget.
– Vi har misslyckats med vår uppgift, säger ordförande Torbjörn Karlsson till Sydsvenskan.  

Det är fortsatt maximalt 50 personer som gäller på svenska arenor i samband med idrottsarrangemang. När IFK Malmö tog klivet upp i division 1 södra i helgen efter seger hemma mot Varbergs GIF överträddes dock den siffran med 250 personer – vilket fått uppmärksamhet.

Nu står det klart att klubben polisanmäls för incidenten. 

– Vi var själva inte på plats men har via media sett bilder och tagit del av klubbens väldigt konstiga uttalanden, där de verkar fullt medvetna om regelverket med ändå åsidosatt detta, säger polischef Mats Karlsson, ansvarig för fotbollen i Region Syd.

Sydsvenskan: Det rör sig om ett division 2-lag som tog in runt 250 för många åskådare på en arena som tar över 30 000. Är det inte lite överdrivet att upprätta en anmälan?

– När någon väljer att bryta mot lagstiftningen är det mitt jobb att agera, kontrar Mats Karlsson.

”Borde hyrt in ordningsvakter” 

IFK Malmös ordförande Torbjörn Karlsson har förståelse för polisens agerande – och han är också ångerfull.

– Vi har ju misslyckats med vår uppgift att begränsa Stadion till 50 åskådare.

– Vi borde ha hyrt in ordningsvakter. Publiktrycket som uppstod var svårt att stå emot. Och Malmö Stadion är en stor arena med många entréer. Eller om vi hade lagt matchen på Kroksbäcks IP, som bara har en ingång. Då hade vi kunnat bevaka bättre. Sen om det stått 500 personer utanför hade det inte varit vårt ansvar, konstaterar Karlsson för Sydsvenskan.