Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HIF:s mardröm – tappade ledningen på övertid igen

Kennedy Igboananike räddade en poäng för Örebro mot Helsingborg i den 94:e minuten. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Mikael Dahlberg slog in 1–0 på en frisparksretur. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Anfallsveteranen Mikael Dahlberg såg ut att ha skjutit segermålet borta mot Örebro.

Men för andra matchen i rad tappade Helsingborg ledningen på övertid – när ÖSK kvitterade i 94:e minuten.

– Det är tungt trots en bra match, säger HIF-målvakten Pär Hansson.

Hårdsatsande superettanlaget Helsingborgs IF var bara ett par sekunder ifrån att skaffa sig ett gyllene utgångsläge att gå vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.

Detta sedan Mikael Dahlberg slagit in 1–0 på en retur borta mot Örebro sedan målvakten Oscar Jansson inte klarat av att styra bort Andri Rúnar Bjarnasons luriga frispark i den 75:e minuten.

Men precis som borta mot IFK Norrköping i den första gruppspelsmatchen tappade HIF ledningen på övertid.

Domaren la till tre minuter på andra halvlek och precis när klockan tickat in på den fjärde tilläggsminuten kvitterade Kennedy Igboananike till 1–1.

– Det är klart det är segt. Vi hade ett tungt poängtapp mot Norrköping borta i förra veckan och gör en väldigt bra match i dag och så får han nicka in den stolpe in i 94:e. Det är tungt, säger Pär Hansson.

Almebäck ut skadad

Örebro inledde annars matchen bäst och HIF-målvakten Pär Hansson fick tidigt avstyra ett bra läge för Kennedy Igboananike. Efter en kvart testade Mikael Dahlberg Oscar Jansson med ett vänsterskott.

Första halvlek slutade dock mållöst.

Direkt i början av andra halvlek fick HIF ett bra läge men Moro nickade över. I den 49:e minuten drabbades sedan Örebro av ett avbräck när mittbacken Michael Almebäck tvingades kliva av med en lårskada. Almebäck satte sig i gräset i eget straffområdet och fick vänsterlåret lindat innan han linkade av planen.

Michael Almebäck utgick lårskadad. Foto: Skärmdump

Kennedy Igboananike hade sedan chanser att både ge Örebro ledningen innan Dahlbergs mål och därefter kvittera, men såg länge ut att ha en tung dag framför mål.

Måste vinna i sista matchen

Eftersom IFK Norrköping samtidigt vände 0–2-underläge till seger med 3–2 borta mot division 1-laget Tvååker toppade de två allsvenska klubbarna grupp 6 med fyra poäng var. Helsingborg är trea med två poäng.

I den sista omgången möter HIF Tvååker hemma och måste vinna för att ha någon chans att passera Norrköping och Örebro som ser ut att göra upp om kvartsfinalplatsen i Norrköping nästa helg.

– Det är klart att vi hade haft ett betydligt bättre utgångsläge inför sista matchen men det är långt ifrån kört. Jag tror att om vi lyckas vinna och de kryssar däruppe så är det en målskillnadshistoria så vi har fortfarande all chans och kommer göra allt vi kan för att gå vidare, säger Pär Hansson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!