Klart: Talangen säljs för en jättesumma

Armin Gigovic.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Här är nästa stora försäljning från allsvenskan.

Helsingborgs Armin Gigovic säljs till FK Rostov i Ryssland, bekräftar klubben på sin hemsida.

– Jag kommer att följa HIF och är övertygad om att grabbarna klarar det allsvenska kontraktet, säger Gigovic.

Enligt uppgifter till SportExpressen är affären värd omkring 30 miljoner kronor.

Under dagen kunde SportExpressen berätta att ryska FK Rostov köper loss U21-landslagets och IFK Norrköpings anfallare Pontus Almqvist. Övergångssumman landar på omkring 40 miljoner kronor där den svenska klubben även skrivit in en vidareförsäljningsklausul i köpeavtalet. 

Aftonbladet var först med att avslöja intresset från Ryssland för Almqvist. Spelaren gjorde läkarundersökningen i Sverige under gårdagen och är även överens med Rostov om de personliga delarna i avtalet. 

Affären blev sedan officiell under torsdagskvällen men samtidigt är inte Almqvist den ende spelaren från allsvenskan som Rostov köper. 

Armin Gigovic klar för Rostov

SportExpressen avslöjade under torsdagen även att Armin Gigovic, Helsingborgs talangfulle mittfältare, köps loss i en affär som är värd 30 miljoner kronor. 18-åringen har varit ryktenas man under i princip hela året och ihärdiga rykten i både svenska och italienska medier har placerat HIF-stjärnan i Italienska Serie A och Genoa. Men nu är en affär med Rostov klar och väntas bli officiell inom den närmaste tiden. Förhandlingarna har pågått under flera veckor och kom i mål under torsdagen. 

– Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare som trott på mig från dag ett, både i ungdomslagen och i A-laget, alla lagkamrater jag haft under mina år i klubben, all personal i klubben som hjälpt mig och naturligtvis alla supportrar vars stöd jag alltid känt. Nu har det blivit dags att ta nästa steg och testa ett nytt äventyr som jag ser väldigt mycket fram emot. Jag kommer att följa HIF och är övertygad om att grabbarna klarar det allsvenska kontraktet. Stort lycka till allihop, säger Gigovic till Helsingborgs hemsida.

Därmed får Helsingborgs IF ett välkommet tillskott i klubbkassan. Rostov ligger för närvarande på sjunde plats i den ryska ligan och har sedan tidigare Dennis Hadzikadunic i laget. Mittbacken skrev på för Rostov i juli 2018 och har, efter att ha representerat Sverige under juniortiden, nu valt att spela för Bosnien-Hercegovinas landslag.