Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF förstärker med estnisk mittfältare

21-årige esten Vladislav Kreida kommer att spela med tröja nummer 8 i HIF.
Foto: Anna Berg/HIF

Helsingborgs IF förstärker spelartruppen med den 21-årige estniske mittfältaren Vladislav Kreida, som kommer på lån från FC Flora Tallinn över hela säsongen 2021.

– Han är en energisk och aggressiv defensiv mittfältare, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Sent på söndagseftermiddagen offentliggjorde HIF lånet av Vladislav Kreida.

Han har spelat över 80 tävlingsmatcher för Flora Tallinn, vunnit den estniska högstaligan två gånger, och blivit både cupmästare och supercupmästare. 

Han har även gjort nio A-landskamper för Estland.

– Jag är väldigt glad över att vara här och vara en del av denna stora klubb. Jag ska göra mitt bästa för laget och hoppas få se supportrarna tillbaka på arenan snart så att jag kan spela framför er, säger Vladislav Kreida i ett pressmeddelande. 

Vill spela i allsvenskan 2022

– Mina första intryck är väldigt bra och arenan är perfekt. Förhoppningsvis kan vi vinna andraligan och spela i allsvenskan nästa år.

Kreida kommer att spela med tröjnummer 8 i HIF. Lånet av honom sträcker sig över säsongen 2021 och HIF har en köpoption inskriven i kontraktet.

– Vi är glada att ha hittat en lösning för att få hit ”Vlad”. Han är en energisk och aggressiv defensiv mittfältare som trots sin unga ålder har rutin från såväl europakvalmatcher som A-landskamper säger Andreas Granqvist.

– Det är en ung och utvecklingsbar spelare som redan visat fina kvalitéer på seniornivå över tid. Vi ser framemot att se honom bidra och utvecklas i vår miljö,.