Henrik Larsson. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNHenrik Larsson. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Henrik Larsson. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Henke och HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze (till höger) under kravallerna på Olympia när laget förlorade kvalmatchen till allsvenskan. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNHenke och HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze (till höger) under kravallerna på Olympia när laget förlorade kvalmatchen till allsvenskan. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Henke och HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze (till höger) under kravallerna på Olympia när laget förlorade kvalmatchen till allsvenskan. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Bekräftar: "Vi har en dialog med Granqvist"

Publicerad

Henrik Larsson "lönetak" i Helsingborgs IF är borta.

Klubbdirektör Mats-Ola Schulze förklarar läget – samtidigt som han bekräftar samtal med landslagskaptenen Andreas Granqvist.

– Det enda som är begränsat av ett lönetak är vår ekonomi. 

– Men jag tror fortfarande att Helsingborg är ett alternativ för Granqvist, säger Schulze.

När Henke Larsson tog över i HIF hade han ett tydligt krav på sig från klubbledningen. Det handlade om att spara pengar samtidigt som laget skulle leverera på planen.

– Jag vill inte kommentera några summor, men vi betalar inte de summor som Helsingborg gjort tidigare. Har inget emot att spelare tjänar pengar, men det ska samtidigt visa att det går bra för klubben, sa Larsson i en intervju i mars 2015.

HIF tvingades städa rejält och man hade inte råd att behålla offensive stjärnan Arnor Smárason – islänningen skeppades iväg till Ryssland.

– Det som Henke då refererade var en platt och mer homogen lönebild. När han kom in var HIF i ett ekonomiskt läge som gjorde att han fick tuffa krav på sig, för det var ett antal lirare man skulle tömma bort för att nå en annan lönenivå, minns Mats-Ola Schulze.

– Då uttryckte man sig i termer som "lönetak". Nu har vi en spelarbudget på x antal miljoner och många yngre spelare som kommit in. 

Lönebegränsningarna som Henke införde finns inte i dag. HIF har en yngre och billigare trupp.

– Nej, vi har inte ett motsvarande lönetak i dag. Det var Henke som införde det och jag var inte med vi det tillfället, påpekar Schulze.

Ny resa i superettan

Just nu arbetar man med att forma truppen för att ta ny sats i superettan.

– Några har utgående avtal. Vi har inte kommenterat om de ska till höger eller vänster, säger klubbdirektören.

Samtal pågår med anfallaren Jesper Lange och mittfältarna Monday Samuel och Bradley "Surprise" Ralani.

– Vi får se vad vi får in. Det avgörs deras eventuella roll eller inte roll. 

Hur går det med Guldbollenvinnaren Andreas Granqvist?

– Det finns en dialog, men han ska göra sina val. Jag tror fortfarande att Helsingborg är ett alternativ för Granqvist. Vi får se var det landar, avslutar Mats-Ola Schulze.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag