Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Henkes” besked – ratar jobb i Sverige

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Larsson lämnade Helsingborg i somras under uppmärksammade former. 

I en intervju med Daily Mail berättar fotbollslegendaren varför han utesluter en tränarcomeback Sverige – och ger sin syn på affären med Southend som sprack i sista sekund. 

– Jag var verkligen inte glad, säger ”Henke” till den brittiska tidningen. 

Det är den engelske fotbollspelaren Chris Sutton, tidigare lagkamrat med Henrik Larsson i Celtic, som har tagit sig till Helsingborg för att göra en intervju med den svenske fotbollslegendaren för brittiska Daily Mail

Duon pratar bland annat om affären med League 1-klubben Southend som sprack i den sista sekunden efter att Tommy Johnson, som skulle ta över klubben med ”Henke” och Johan Mjällby, drog sig ur. 

– Jag hade mer eller mindre blivit erbjuden jobb i Sverige, men detta var den första ordentliga jobbintervju jag hade och vi var överens om allt till 100 procent. Då ringde Tommy (Johnson) och sa att han var ledsen men att de hade valt ett annat erbjudande. Självklart var jag inte så glad då. 

Utesluter Sverige

Henrik Larsson hade där innan lämnat Helsingborg som tränare under uppmärksammade former då han hävdat att han hade blivit utsatt för verbala påhopp. Nu utesluter han en comeback som tränare i Sverige. 

– Jag kommer inte träna en klubb i varken Sverige eller Skandinavien. Som spelare spelade jag på den högsta nivån, och jag vill se om det är möjligt att nå samma nivå som manager. Men varför vill jag till England? Det är kulturen och kärleken till sporten som lockar. Men jag kan acceptera att ägarna i Premier League inte vill ha mig som sin chef. Jag kan acceptera det. Jag är inte rädd. Jag tror på mig själv. Jag behöver inte arbete en dag mer i mitt liv, men jag älskar spelet. 

Den tidigare Barcelona-anfallaren och VM-bronsmedaljören berättar även att han erbjöds jobbet som tränare i Celtic 2015, men tackade nej. 

– Jag erbjöds jobbet när jag var tränare för Falkenberg. Jag hade möte med ägaren och en annan styrelseledamot, och de ville ha mig. Men jag ställde några frågor om olika saker och jag var inte riktigt nöjd med de svar jag fick.