Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Helsingborgs drömstart fortsätter: krossade Frej

Publicerad

Vilken drömstart för Helsingborgs IF i superettan.

Fullt ös framåt och åtta mål på två matcher i allsvenska comebackjakten.

– Vi har ett jävligt bra lag, säger Darijan Bojanic efter målfesten (1-5) borta mot Frej.

Efter urladdningen (3-1) i hemmapremiären mot Öster åkte HIF till Täby för att få revansch för förra säsongens genomklappning (4-0).

Det slutade med rena krossen.

HIF körde över Frej.

Kulramen åkte fram på läktaren när Skånelaget tryckte in boll efter boll bakom Marko Atanackovic.

Hattrick av Bjarnarson

Mot Öster var det 19-årige Max Svensson som stod i centrum efter två vassa mål.

Den här eftermiddagen är det Andri Rúnar Bjarnason som får rubrikerna. Islänningen svarade för ett hattrick i säsongens första bortamach – 0-2, 1-3 och 1-5.

Första målet påpassligt vid första stolpen efter assist av 0-1-skytten Mamudu Moro, andra fullträffen med ett elegant avslut (nertagning med högern, skott med vänstern) centralt i boxen när Fredrik Liverstams lyft fram bollen och tredje målet behärskat med ett nytt distinkt skott inne i straffområdet.

HIF:s nyförvärv från Island visade att han kan bli den som leder återtåget till allsvenskan.

Det slog gnistor om målexplosionen.

– Vi sa det skulle bli tufft och vi var jävligt revanschsugna eftersom vi torskade här förra året, säger Darijan Bojanic som klippte in 1-4 efter att ha snurrat upp hemmaförsvaret på läktaren.

Samtidigt tackar han för att ha blivit serverad bollen i boxen.

– Adam (Eriksson) tittade upp och såg att jag var ledig. Sedan var det bara att göra min grej, säger Bojanic i C More-intervjun.

HIF-mittfältaren är nöjd efter urladdningen.

– Vi revanscherade oss i dag, säger han.

Nu har HIF segerflyt

Åtta mål på två matcher säger allt om Skånelagets hysteriska vårform.

– Vi vet att chanserna kommer men vi måste jobba stenhårt i varje match, säger Darijan Bojanic och jämför med hur det såg ut förra säsongen när HIF missade chansen till direktåterkomst i allsvenskan.

– Jag tycker att vi orkar mycket mer. Vi är taggade framåt när lägena dyker upp, säger han till C More.

I nästa match (tisdagen 24 april) väntar Athletic Eskilstuna hemma på Olympia.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag