Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hareide: ”Stoppa alla landskamper”

Sverige förlorade sin senaste landskamp, mot Frankrike.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Dortmunds storstjärna Erling Braut Haaland, här i den röda norska landslagströjan.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Åge Hareide har tidigare tränat Malmö FF, som han förde ut till Champions League två gånger om.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Blås av alla landskamper. Stoppa landsöverskridande resor.

Det tycker i alla fall Åge Hareide – vars Rosenborg drabbats av covid-19 efter Norges senaste landskamp. 

– Det ser ut som pengamaskinen måste rulla till varje pris, säger MFF:s tidigare succétränare, till Adresseavisen

Under förra veckans landslagsuppehåll reste fotbollsspelare kors och tvärs genom Europa för sina respektive Nations League-bataljer. För svensk del väntade match hemma mot Kroatien (seger 2-1) och förlust borta mot Frankrike (4-2). 

Men det är inte alla som uppskattade landslagsresorna. 

Rosenborg-tränaren Åge Hareide säger i en intervju med Trondheims dagstidning Adresseavisen att han egentligen tycker att alla landskamper ska blåsas av på grund av covid-19-spridningen.

– Ja, det tycker jag bestämt. Nations League är en fin turnering och den är bra för intresset mellan kvalen. Men det ser ut som pengamaskinen måste rulla till varje pris, säger MFF:s tidigare succétränare, och tillägger: 

– Nu vore vi stoppa alla resor över landsgränser. 

Det är inte bara landskamper som bör stoppas, enligt Åge Hareide. Han vill även se ett temporärt slut på såväl Europa League som Champions League. 

”Vi skickar två raska spelare” 

Den forne MFF-tränaren leder numera den norska storklubben Rosenborg, som parkerar på en fjärdeplats i ligaspelet. 

Rosenborg skickade i väg tre spelare på landslagsuppdrag förra veckan och en av dem, Markus Henriksen, har därefter dragit på sig covid-19. Totalt drabbades tre norska landslagsspelare av coronaviruset under den senaste landslagssamlingen.

– Det är tråkigt. Vi skickar två raska spelare med landslaget och en av dem blir smittade. Det är tråkigt för Norge, som gick miste om möjligheten att gå vidare från sin Nations League-grupp och som nu har smitta i klubblagsfotbollen, säger Åge Hareide till tidningen VG.

Även det svenska ladslaget drabbades av covid-19. Bland annat fick förbundskapten Janne Andersson viruset och missade därför landskamperna mot Danmark, Kroatien och Frankrike. Janne Andersson drabbades däremot inte under jobbet – utan efter att han varit i kontakt med en närstående som bar på viruset.