Henrik Larsson i "Lingonligan". Foto: / ANAGRAM/TV3Henrik Larsson i "Lingonligan". Foto: / ANAGRAM/TV3
Henrik Larsson i "Lingonligan". Foto: / ANAGRAM/TV3
Foto: LEE SMITH / ACTION IMAGES © BILDBYRÅNFoto: LEE SMITH / ACTION IMAGES © BILDBYRÅN
 Foto: LEE SMITH / ACTION IMAGES © BILDBYRÅN
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅNFoto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
 Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN

Här gör Henke comeback – i tv

Publicerad

Henrik Larsson provspelar – i division 7.

Fotbollslegendaren gör "comeback" i tv-serien "Lingonligan" – och hyllas för sin skådespelartalang.

– Det var underbart att ha med Henke, säger Anders Jansson.

Henrik Larsson avslutade sin framgångsrika spelarkarriär 2009 i Helsingborgs IF efter bland annat sju ligatitlar med Celtic, Barcelona och Manchester United, en Champions League-seger (2006) och 106 A-landskamper i bagaget.

Därefter har "Henke" satsat på tränarjobbet och har tränat Landskrona Bois, Falkenberg och Helsingborg men valde att sluta efter HIF:s degradering från allsvenskan 2016.

I skrivande stund är 46-åringen utan nytt tränarjobb och passar då på att testa sina skådespelartalanger.

Henrik Larsson dyker nämligen upp i den kommande TV3-komedin "Lingonligan" som handlar om division 7-jumbolaget Vinninge BK. Ett lag som beskrivs som "Sveriges kanske sämsta fotbollslag".

I serien medverkar bland andra Anders Jansson, Carolina Gynning, Morgan Alling och Sven Melander och nu avslöjar TV3 att Henrik Larsson ska spela sig själv i serien.

Även Pia Sundhage i gästroll

I serien får Vinninge BK ett mejl från en "Henrik Larsson 40+" som vill provspela för laget som måste börja vinna för att lantbrukaren som äger deras fotbollsplan inte ska omvandla den till en åker.

– Det var underbart att ha med Henke. Att få spela fotboll med en av Sveriges bästa någonsin var en dröm för mig och resten av laget. Henke är verkligen en naturbegåvning framför kameran. Han är jättebra! Och grymt ödmjuk, för nån som spelat i Celtic, Barca och Man Utd", säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.

Henrik Larsson spelar sig själv i Lingonligan.Foto: / ANAGRAM/TV3

Även Pia Sundhage kommer gästspela i serien.

Lingonligan har premiär den 5 april på TV3, Viafree och Viaplay.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag