Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här ertappas stjärnan – efter sin egen video

Markus Rosenberg blev poänghjälte för Malmö FF mot FC Köpenhamn.
Robert MudrazijaFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FC Köpenhamns Robert Mudrazija har hamnat i blåsväder.

22-åringen filmade när han körde över Öresundsbron – i 138 kilometer i timmen.

”Vi hanterar sådana saker internt, och det har vi gjort”, skriver klubbens kommunikationschef Jes Mortensen i ett sms till BT.dk.

När Malmö FF spelade 1-1 mot FC Köpenhamn på torsdagskvällen satt Robert Mudrazija på läktaren. 22-åringen har varit skadad och knappt spelat någonting alls sedan han värvades i vintras.

Utanför planen lyckas han däremot utmärka sig – negativt.

Flera FCK-supportrar har uppmärksammat, och kritiserat, att Mudrazija filmat när han kört över Öresundsbron i alldeles för hög hastighet. 110 kilometer i timmen är den högsta tillåtna hastigheten. Enligt BT.dk visade Mudrazija hastighetsmätare omkring 140 som mest.

https://twitter.com/Fiscker89/status/1179905255305367552

Mudrazija publicerade klippet på Instagram. Enligt BT.dk är det inte bara hastighetsöverträdelsen som kritiseras.

Det i frågsätts också varför spelaren filmar med sin telefon under bilfärden i stället för att hålla ögonen på vägen och händerna på ratten.

Händelsen är extra aktuell eftersom ”Rådet For Sikker Trafik” just nu sprider kampanjen ”Kør bil, når du kører bil” i Danmark.

Enligt just ”Rådet For Sikker Trafik” tar 83 procent av danskarna avstånd från folk som använder mobilen samtidigt som de kör bil, rapporterar Ekstrabladet.

Klippet har plockats ner

Enligt FC Köpenhamns kommunikationschef Jes Mortensen har incidenten hanterats internt och tv-klippet plockats ner från spelarens sociala medier.

Ekstrabladet rapporterar dock att dansk polis meddelat att de kommer titta på fallet.

Den 12 december möts Malmö FF och FCK igen, då i Parken i Köpenhamn. Matchen är den sista i Europa Leagues gruppspel och kan därför avgöra vilket lag som tar sig vidare till slutspel.

FCK-svensken Pierre Bengtsson efter 1-1 borta mot Malmö FF.