Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hans drömmål har visats över 500 000 000 gånger

Årets mål? Här karatesparkar han in sin egen retur (!)
Nicolai Geertsen cykelsparkar bollen i ribban – och sätter returen på volley.
Foto: Lyngby Boldklub
Nicolai Geertsen firar sitt drömmål.
Foto: Lyngby Boldklub

Hans mål har hyllats över hela världen, visats över 500 000 000 gånger och uppståndelsen kring Nicolai Geertsen är enorm.

Dansken själv kallar det ”lite tur” – och vill i stället hylla Zlatan Ibrahimovic.

– Mitt mål kan inte jämföras med hans, säger Geertsen.

Lyngby krossade Slagelse med 9-0 i danska cupen men det är inte slutresultatet som fått människor över hela jordklotet att lyfta på ögonbrynen.

Nicolai Geertsens drömmål däremot.

Lyngbybacken mötte en hörna perfekt med sin bicykleta och drog bollen hårt i ribban. När returen studsade ut tog Geertsen själv hand om den och sköt med en karatespark in bollen i mål på volley.

Tre veckor senare skrattar han nu åt uppståndelsen.

– Det har varit många reaktioner, speciellt i Danmark. Tv-kanaler och hemsidor har ringt. Men även väldigt mycket utomlands. Det har varit superkul, säger Geertsen.

Enligt en artikel på Lyngbys hemsida hade målet visats över 500 000 000 gånger redan efter fyra dagar.

Geertsen skrattar igen.

– Det är lite surrealistiskt att tänka på att det är så många som har sett målet. Men så är det med sociala medier, saker sprids.

Drömmålet till trots så verkar mittbacken bli kvar i den danska ligan.

– Det har faktiskt inte vara några klubbar som hört av sig, eller så kanske det är jättemånga, men Lyngby håller det hemligt för mig? Nej då, jag trivs jättebra här. Jag har så klart några drömmar och ambitioner och vill spela på så hög nivå som möjligt.

Kan vinna Puskas Award

Röster har höjts för att Geertsens mål ska vinna FIFA Puskas Award, alltså att hans mål ska utses till årets snyggaste i hela världen.

– Jag har inte haft koll på Puskas Award tidigare och inte vetat vad det varit. Men det är svårt att undvika det snacket nu. Att bli nominerad där skulle vara mäktigt, att vinna hade känts surrealistiskt.

Geertsen hyllar Zlatan

Geertsen tycker själv väldigt mycket om sitt mål, men säger att det har en bit upp till de snyggaste i världshistorien. Högst upp placerar han själv Zlatan Ibrahimovics cykelspark mot England.

– Det är ett riktigt fint mål. Normala människor skulle ta ner bollen där och spela vidare, men inte Zlatan. Det han gör är extraordinärt.

– Mitt är kanske lite mer turligt. Att kunna göra det Zlatan gör på den stora scenen, det är imponerande.

Turligt eller inte, om läget dyker upp igen så kommer Geertsen ge det en ny chans.

– Då ska jag absolut testa att cykelsparka.

Janne Andersson i möte med Zlatan