Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han slår mig och håller mig kidnappad, hjälp!”

Dagens tre största sportnyheter.

På Instagram visade Nayaret Muci upp sina blåslagna armar och hävdade att hon blivit kidnappad.

Hon pekade direkt ut pojkvännen – Viborg FF:s nyförvärv Bernio Verhagen – som ansvarig. 

Då svarar hans klubb att det hela rör sig om ett ”kärleksgnabb”. 

Flickännen Nayaret Muci anklagar Bernio Verhagen för kidnappning.Foto: Privat/Instagram
Bernio Verhagen skrev på för Viborg tidigare i år.Foto: Viborg FF

Den holländske spelaren har varit en Viborg-spelare i drygt tio dagar och han bor, tillsammans med sin partner, på ett hotell i Danmark. 

Enligt Bernio Verhagen bor hans flickvän där frivilligt. 

Enligt Nayaret Muci gör hon inte det. 

Förra torsdagen vädjade hon på Instagram om hjälp. Enligt den chilenska tidningen La Tercera skrev den 21-åriga kvinnan på Instagram:

”Spelaren håller mig kidnappad här i Danmark. Han slår mig och han spottar mig i ansiktet. Han vill inte att jag ska återvända till Chile. Hjälp.”

Däremot hävdar hon i en intervju med tidningen att det inte var särskilt dramatiskt.

– Allt är löst nu. Det är svårt att leva med en person som inte låter dig lämna hotellet – det är kidnappning. Jag var rädd och offentliggjorde de sakerna för att jag är ensam. Men allt är fint. Jag kom hit för att arbeta, för att studera och för att få möjligheter som inte finns i Chile. 

Vill att hon lämnar

Spelaren Bernio Verhagen har en helt annan bild av vad som hänt. I ett eget inlägg på Instagram skriver han:

”Jag gjorde allt för den kvinnan. Jag köpte hennes biljetter. Ordnade kläder, ordnade ett visum. Köpte en ny telefon till henne. Och det här är tacken? Lögner, lögner och flera lögner. Sanningen kommer att komma fram”, skriver han och visar upp rivsår på hans ena arm.

”Jag är förstörd. Försökte kontakta Nayaret hela dagen, eftersom jag var bekymrad. Jag bad henne att återvända hem. Hon ignorerade allt. Hon har blockat sin egen familj. Det enda de säger till mig är att jag är en god människa. Det enda de säger till henne är att sluta.”

”Kärleksgnabb”

Viborg FF:s sportchef Jesper Fredberg har följt händelsen på distans via sociala medier. Han säger till BT att han inte ännu pratat med sin spelare om vad som hänt.

I stället är han övertygad om att det inte är allvarligt.

– Vi är säkra på att det är en massa kärleksgnabb mellan dem, men det blandar vi oss inte i. Det är något med anklagelser fram och tillbaka i sociala medier. Vi tycker att det är dumt att använda sociala medier till sånt. Det borde man vara vuxen nog att prata om, säger han. 

Jesper Fredberg berättar ingen av dem har anmält händelsen till polisen och att inlägget togs bort redan efter 20 minuter. 

Samtidigt konstaterar sportchefen för BT, att spelaren inte har någon framtid i klubben, om det skulle röra sig om våld.

– Nej, det skulle vara oacceptabelt. Det har vi varit tydliga med i Viborg FF. Men i ögonblicket betraktar vi det som kärleksgnabb.