Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir tränare för MFF:s nya damlag

Fredrik Jahnfors.Foto: Malmö FF
MFF:s sportchef Daniel Andersson.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF har gjort klart med tränare till sitt nystartade damlag.

Fredrik Jahnfors ska leda laget med start i division fyra.

– Fredrik är en erfaren tränare som kommer från en framgångsrik period i Dösjöbro. Där har han varit med om att bygga upp ett starkt lag som har avancerat genom divisionerna, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

På ett extra årsmöte den 26 november beslutade Malmö FF:s medlemmar att ett damlag ska bildas. Processen inleddes omgående.

I fredags hölls provträningar och truppen är under uppbyggnad.

Nu är det också klart vem som ska leda den.

Det blir 45-årige Fredrik Jahnfors som tidigare varit tränare för Borgeby FK och Dösjöbro IF.

– Hans tankar om fotboll stämmer väl överens med hur vi vill spela, med kontroll över skeendet och snabbt passningsspel. Nu gäller det att tillsammans spika truppen och sedan fortsätta förbereda inför nästa år, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Jahnförs ny tränare för Malmö FF

Jahnfors själv i samma pressmeddelande:

– Det känns fantastiskt bra och spännande. Jag har varit MFF:are sedan jag föddes och har besökt Stadion regelbundet som supporter till herrlaget. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp en professionell organisation för damer och flickor.

– Som tränare vill jag se stort bollinnehav kombinerat med effektivitet. Det betyder en positiv och attraktiv fotboll, precis som MFF:s herrlag och ungdomslag står för. Nu handlar det om att i första hand lära känna organisationen.