Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Granens föräldrar: ”Så stolta och glada”

Granens glada föräldrar. Foto: Fredrik Jonsson
Foto: GRIGORIY SOKOLOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

På plan gjorde sonen stordåd.

Hemma i Påarp lutade föräldrarna Rose-Marie och Tommy sig tillbaka i soffan och njöt.

– Det var nervöst. Ingen av dem hade ju spelat VM förrut så det var klart att det var nerver i det hela, säger Rose-Marie.

Rose-Marie och Tommy Granqvist satt bänkade hemma i Påarp. På tv:n framför dem avgjorde sonen Andreas.

– Vi är stolta och otroligt glada. Han gjorde en helt fantastisk match i dag, säger Rose-Marie. 

Känslorna när Andreas i den 65:e minuten klev upp och satte straffsparken som betydde 1-0 och så småningom också seger var överväldigande.

– Det var nervöst, mycket nervöst, säger Rose-Marie och överlåter analysen till maken Tommy.

– Vi borde ha vunnit med något mål till, samtidigt tycker jag att Sverige visade att de skapar chanserna. Bara det är bra och stärker självförtroendet, säger han.

Har besökt Ryssland

Rose-Marie berättar att de haft daglig kontakt med Andreas, men att de under samtalen mest talat om familjeangelägenheter. Andreas flyttar efter VM hem till Helsingborgs IF där han ska lyfta upp laget i allsvenskan.

– Vi respekterar att han har fullt upp där borta, och pratar inte så mycket fotboll.

– Det är inte fel att han kommer hem sen, det blir lite närmre när vi ska ta en kopp kaffe tillsammans. Det är lite långt till Krasnodar, skrattar Rose-Marie och berättar att hon och Tommy besökt Andreas och familjen ett tiotal gånger under landslagskaptenens tid i den ryska ligan.

Andreas Granqvist gjorde matchens enda mål när Sverige vann VM-premiären mot SydKorea. Foto: GRIGORIY SOKOLOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

– En av gångerna blev vi inte insläppta. Annars tycker vi Ryssland är jättetrevligt. Det är ett land som är under utveckling och som ligger långt efter oss på många plan. Men de är väldigt gästvänliga och det finns mycket parker och lekplatser, så på det viset så kanske de också kommit längre än oss i vissa anseenden.

Hur tror ni nu det går för Sverige? Tar vi oss igenom gruppen?

– Tror och tror, vi hoppas! säger Rose-Marie innan Tommy fyller på:

– Det finns inga dåliga lag i VM. Ser man till resultaten som varit går det ju inte att tippa alls, vem hade trott att Tyskland skulle förlora och Brasilien spela oavgjort? Vi kan bara hålla tummarna.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!