Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gerrard: ”Inte smart att berätta för hela Sverige”

Foto: JOE MILLER / AVALON / STELLA PICTURES/JOE MILLER / AVALON AVALON
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Steven Gerrard och hans Rangers FC ska vända underläge mot Malmö FF.

Till sin hjälp kommer de få ett fullsatt Ibrox Stadium.

Och matchplanen är klar – men den avslöjar han inte.

– Det är inte smart av mig att berätta för hela Sverige om min plan, säger Gerrard.

Malmö FF har med sig en 2-1-ledning till returmötet mot Rangers FC. Skotarna ska nu försöka vända det till seger på hemmaplan.

– Jag är väldigt förväntansfull. Vi har verkligen stor respekt för Malmö, men det är en match vi verkligen är redo för och jag tror att det är en bra prestation som väntar, säger lagets tränare Steven Gerrard.

På förhand var de favoriter att ta hem dubbelmötet, men nu har de kniven mot strupen efter förlusten i Malmö. Trots det är Gerrard positiv inför returen.

– Vi måste göra vårt jobb. Jag måste få till matchplanen, jag måste se till att göra rätt beslut och mitt lag måste hjälpa mig med matchplanen och leverera. Om vi gör det, och vi har ett fullt Ibrox som skriker och ett lag som kan leverera på rätt nivå, så blir det en intressant kväll, säger han.

Matchplanen har han klart för sig, men han delar inte med sig av några detaljer.

– Det är inte smart av mig att berätta för hela Sverige om min plan och vad jag planerar att göra taktiskt. Det får ni se under matchen och förhoppningsvis njuta av vår prestation. 

Precis som i Sverige har Skottland inte haft fullsatta läktare på grund av coronapandemin. Men till tisdagens match kommer Rangers kunna ta in strax över 50 000 personer i publiken.

Morelos tillbaka

– Jag ser verkligen fram emot att se Ibrox fullsatt, högljudd och med supportrar som är med oss från den första sparken till den sista. Det kommer bli en massiv hjälp för mig och laget, säger Gerrard.

Förutom publiken kommer laget även få tillbaka en hel del spelare, bland annat anfallaren Alfredo Morelos.

– Det ser riktigt positivt ut. I den första matchen var vi inte så tillfredsställda med alternativen vi hade i truppen. Vi ställde upp med ett starkt lag, men i fråga om erfarenhet så var våra alternativ ganska begränsade. 

– Vi har fler möjligheter tillgängliga till den här matchen. Vare sig det är 90 minuter eller 120 minuter så har vi fler och bättre alternativ att kasta in.

Rangers FC är i inledningen av deras säsong. I lördags spelade de sin andra match i ligan, en match de förlorade med 1-0. Det var lagets första förlust i ligan på 40 matcher.

”Revanschsugna spelare”

– De senaste två matcherna har inte varit på den nivån vi har velat och det finns inga ursäkter för det. 

Men Gerrard tror inte helgens prestation kommer påverka laget mot Malmö FF.

– För mig är detta en enskild match och vi behöver gå in med rätt inställning och fokus. Jag tror inte tidigare resultat kommer spela så stor roll, mer än att jag har revanschsugna spelare.

Malmö FF spelade också i lördags, en kryssmatch mot Halmstad BK. Efteråt var Anders Christiansen kritisk till det tajta spelschemat. 

Rangers FC får lika många vilodagar.

– Det är ett schema vi har vant oss vid och förhoppningsvis kommer det inte att ändras. Vi vill spela så många matcher som möjligt, det betyder att vi gör det bra och är framgångsrika. Alla spelare älskar att spela och jag älskar att coacha och vill vara involverad i så många matcher som möjligt. Så jag har absolut inga klagomål på schemat, säger Gerrard.