Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna kvalrysaren – 22 (!) straffar krävdes

FC Köpenhamn och Pierre Bengtsson är utslagna ur Champions League–kvalet. Foto: BILDBYRÅN / FODBOLDBILLEDER
Foto: ANDERS KJAERBYE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS KJAERBYE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

KÖPENHAMN. 120 minuter fotboll räckte inte. 

Inte heller 21 straffar. 

FC Köpenhamn slogs ut ur Champions League–kvalet av serbiska Röda Stjärnan efter sammanlagt 22 (!) straffsparkar.

– Det är sjukt, säger Pierre Bengtsson.

På ett välfyllt Parken skulle FC Köpenhamn på bästa sätt förvalta ett mycket bra resultat från en svår bortamatch i Belgrad. Jonas Wind gjorde i den 83:e minuten på Rajko Mitic–stadion i Belgrad ett iskallt straffmål som såg till att FCK fick med sig ett tämligen orättvist 1-1–resultat hem till den danska huvudstaden.

Det började dock sämre när Röda Stjärnans Richmond Boakye höll sig framme på ett fint inlägg efter cirka kvarten spelad. FCK fortsatte att mala på och fick utdelning i form av ett kvitteringsmål signerat Dame N'Doye i den första halvlekens absoluta slutskede.

Förlängning krävdes

Med lite mer än en halvtimme kvar av ordinarie tid åkte Nemanja Milunovic på sin andra varning – FCK tog därmed över matchen mer och mer, men lyckades inte komma till någon hundraprocentig möjlighet. 

Ockupationen av gästernas mål fortsatte även i förlängningen, men matchen gick till ett straffavgörande som aldrig verkade ta slut – samtliga spelare i båda lagen, inklusive målvakterna, hade skjutit och därmed fick lagen börja om från början. Jonas Winds straff räddades av Milan Borjan och en straffserie på 22 raka straffar var över. 

FCK:s Pierre Bengtsson var oerhört besviken efter matchen.

– Det är sjukt… Jag har aldrig sett så många missa en straff. Jag trodde att vi skulle klara det eftersom vi hade två chanser att avgöra, men tyvärr så räckte det inte den här gången. 

Straffpunkten såg mest ut som ett hål som blev större och större ju längre det pågick?

– Ja, jo… Vi borde helt klart ha avgjort på straffarna, jag missar ju min också… Det är för dåligt – vi kunde varit vidare redan efter fem straffar. 

Och motståndet?

– De gör mål på sin enda chans i matchen och spelar mycket bättre i dag än vad de gjorde sist. Vi borde ha avgjort när vi spelade med en man mer så länge. Planen… Den är inte i det bästa skicket, vilket gör att vi inte kan få upp bolltempot och spela så som vi vill. Deras målvakt gör en väldigt bra match dessutom, säger en besviken Pierre Bengtsson.