Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har tränat extra på mina långskott”

Idel jubel för MFF i segern mot Lunds SK.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Hemmatränaren Fredrik Jahnfors fick se en målkavalkad på Malmö IP.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Malin Gunnarsson höll stor show med sina fyra mål.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Full fart från början och tvåmålsledning efter cirka en kvart. 

Malmö FF gjorde processen kort med Lunds SK och avancerade till den första utslagsomgången i distriktsmästerskapen. Slutresultatet skrevs till 8-0.

– Vi fick i gång anfallsspelet som vi ville ha det, säger fyramålsskytten Malin Gunnarsson.

Det var hemmalaget som började bäst på ett folktomt Malmö IP med tanke på det rådande hälsoläget. Bra bolltempo, aggressivt duellspel och fullständig kontroll på läget resulterade visserligen inte i några konkreta målchanser, men man skulle komma att utnyttja det första stora läget på allra bästa sätt. 

Anna Hellsten fick stor yta på sin högerkant efter att en LSK–back missbedömt en crossboll, klev in och serverade Melina Skarström som från nära håll kunde peta in ledningsmålet för MFF. 12 minuter spelade och i högsta grad en rättvis ledning. 

2–0 kom bara ett par minuter senare efter en MFF–hörna. Caroline Williamsdotter stod helt omarkerad i straffområdet och nickade säkert in matchens andra mål, även det från nära håll. 

Överkörning i andra halvlek

LSK började dock matchens andra akt på ett mycket bättre sätt – man skapade fler lägen under de första minuterna än vad man gjorde under hela första halvlek. 

Det hjälpte dock föga när nyss inbytta Malin Gunnarsson satte 3–0 i den 53:e matchminuten. En hörnretur landade framför fötterna på Gunnarsson som säkert placerade in bollen i hörnet längs med marken. 

Showen signerad Malin Gunnarsson fick sedan sin fortsättning i den 64:e minuten när hon från långt håll med hjälp av ribban satte 4–0 till hemmalaget. 

Slutresultatet skrevs till 8-0 efter att Malin Gunnarsson gjort sammanlagt fyra mål på helt egen hand. Melina Skarström hamnade även hon i målprotokollet ännu en gång, samtidigt som Andrea Sjögren satte 7–0 på ett fint sätt.

Har du tränat extra på långskott? 

– (skratt) Ja, kanske, säger Malin Gunnarsson efter matchen.

– I andra halvlek fick vi i gång vårt anfallsspel precis som vi ville ha det – hade bra fart och utnyttjade ytorna vi fick på ett väldigt bra sätt. Särskilt triangelspelet fungerade mycket bra. 

MFF vann därmed sin grupp med nio tagna poäng av nio möjliga – målskillnaden skrevs till slut till 18–0. 

Nu är tanken att serien kommer dra i gång den 4 april, men beskeden ändras titt som tätt inte bara i fotbollen, utan i hela samhället i stort. Hur är det att inte veta helt säkert om det blir match eller inte?

– Vår inställning är att varje träning blir som att det spelas match dagen efter. Matchen mot Kristianstad i januari var starten på en månadslång, intensiv, matchfri träningsperiod. Därför är vi vana vid att hela tiden använda våra träningstillfällen på bästa sätt, säger Malin Gunnarsson.