Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre HIF-hjälten död – blev 35 år gammal

Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: EMILIA OLOFSSON

Han gjorde avtryck i klubbar som Helsingborgs IF och Sheffield United. 

Nu har Luton Shelton gått bort, 35 år gammal. 

Shelton diagnostiserades med nervsjukdomen ALS 2018. 

”Vila i frid min vän”, skriver Andreas Granqvist på Instagram.

Så sent som i november gratulerade Helsingborgs IF Luton Shelton på födelsedagen i sociala medier. Jamaicanen spelade i Skåne-laget 2006-2007 innan karriären gick vidare i Sheffield United, och bildade anfallsduo med Henrik Larsson. Shelton var bland annat med och tog HIF till cupguld 2006. 

Nu har Luton Shelton gått bort, 35 år gammal. Det uppger hans tidigare klubbar Sheffield och Vålerenga, och rapporteras i flera brittiska medier. 

”Vila i frid min vän”, skriver HIF- och landslagsbacken Andreas Granqvist på Instagram.

”Sheffield United sörjer beskedet som kommer från Karibien att vår förre anfallare Luton Shelton har gått bort, bara 35 år gammal”, skriver klubben på Twitter. 

 ”Våra tankar går till hans familj och vänner. Vila i frid, Luton. Vi glömmer dig aldrig”, skriver Vålerenga. 

Luton Shelton sörjs efter sin död

”En annan tidigare lagkamrat som tas från jorden för tidigt. Vila i frid”, skriver den nuvarande Sheffield-spelaren Billy Sharp. 

”Helsingborgs IF har sorg. Vi har nåtts av det tragiska beskedet att vår före detta spelare Luton Shelton somnat in 35 år gammal efter en tids kamp mot sjukdomen ALS. Våra tankar går till hans anhöriga”, skriver HIF på Twitter.

Shelton diagnostiserades med nervsjukdomen ALS 2018, ett år efter att han spelat sin sista match för den jamaicanska klubben Harbour View. 

Den förre fotbollsstjärnan gjorde senare en intervju med The Gleaner där han hade svårt att prata på grund av sjukdomen. 

– Våra liv kretsar kring honom, för han behöver allt, sa Sheltons fru Bobbette. 

Shelton gjorde 35 mål på 75 matcher i det jamaicanska landslaget.

”Jag uttrycker mina djupaste kondoleanser till mrs Shelton, hans barn och resten av hans familj. Mina tankar och böner är med dem i den här svåra tiden”, skriver Jamaicas premiärminister Andrew Holness på Twitter. 

https://www.instagram.com/p/CKXLD9Eh5IP/?hidecaption=truehttps://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1352729883475140615https://twitter.com/SheffieldUnited/status/1352721468019372037