Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre HBK-tränaren byter klubb i Japan

Jan Jönsson, som lämnade Halmstads BK i somras, tar över Shimizu S-Pulse.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Fredrik Ljungberg spelade i japanska Shimizu S-Pulse 2011-2012.Foto: THORSTENWAGNER / WITTERS BILDBYRÅN

Jan Jönsson, som lämnade jobbet som manager i Halmstads BK i somras, fortsätter karriären i Japan.

Shimizu S-Pulse bekräftar att Jönsson blir ny tränare i klubben där Fredrik Ljungberg tidigare spelat.

Jan Jönsson var med om att både åka ur och ta upp Halmstads BK i allsvenskan igen under sina 2,5 år som tränare i klubben.

Jönsson inledde också den allsvenska säsongen 2017 som manager i Halmstad, men fick ta ett steg åt sidan när Igor Krulj tog över huvudtränaransvaret i somras.

Efter en kort tid i rollen som enbart manager valde Jönsson dock att återvända till Japan för att bli huvudtränare för Sanfrecce Hiroshima.

– Det känns bra. Jag trivdes väldigt bra i Japan och har fått en del konkreta förslag därifrån tidigare men det har inte stämt helt med tajmingen men jag har varit ganska sugen att hoppa på det. Nu dök det upp igen. Den helt optimala tajmingen finns aldrig, men det kändes som att det fanns en möjlighet nu, sa Jan Jönsson då.

Efter att ha lyckats rädda kvar Sanfrecce Hiroshima i J League lämnade dock presidenten och tränaren fick gå. Men 57-årige Jan Jönsson blir kvar i Japan. Han har presenterats som ny tränare för Shimizu S-Pulse.

https://twitter.com/spulse_eng/status/943477229807456256

I Shimizu S-Pulse spelade en annan tidigare Halmstads BK-profil, Fredrik Ljungberg 2011-2012.