Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förre AIK-profilen varnar Malmö FF: ”Ett grymt lag”

Slovenen Miran Burgic har mött Malmö flera gånger, på bilden från 2006 firar han sitt 2-0-mål mot skåningarna. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES

På papperet är Malmö FF rena giganten i förhållande till landsortsklubben NK Domžale.

Men slovenerna får inte underskattas.

– Det kommer inte bli lätt för Malmö, säger slovenen Miran Burgic, som spenderade flera år i AIK. 

Malmö FF ångar fram i Europa och med dubbla segrar mot Ballymena United har skåningarna nått nästa steg i Europa League-kvalet.

Nu väntar NK Domžale, en småklubb från det sloveniska inlandet som på hemmaplan mest är kända för att ha landets allra främsta ungdomsverksamhet. 

– Domžale är ett grymt lag och de spelar en offensiv fotboll. Dessutom är deras fotbollsakademi den bästa i Slovenien och alla de bäst unga spelarna går dit, säger Miran Burgic, som spenderade fyra år i AIK och som har mött Malmö FF flera gånger under sin spelarkarriär: 

– AIK och Malmö är de bästa lagen i Sverige och redan på min tid var det riktigt stort att möta Malmö. Visst, Stockholmsderbyt var alltid större, men Malmö var också en stor rival och det var mer eller mindre ett derby när vi möttes.  

NK Domžale

Hemmaarena: Domžale Sportpark (3 100 åskådare)  

Publiksnitt: 833 (2018/19)

Ligatitlar: 2 (2007 och 2008)

Lagkapten: Senijad Ibricic

Tabellplacering: 3 (2019)

”Malmö bör vinna”

Förra säsongen nådde Domžale en tredjeplats i den slovenska ligan och klubbens stora skyttekung var jamaikanen Shamar Nicholson, som träffade nätmaskorna 13 gånger. Allt som allt förlorade Domžale bara fyra matcher under säsongen, men var trots det långt efter ligavinnaren Maribor. 

Inför det kommande dubbelmötet är Malmö FF stora favoriter, enligt Miran Burgic. Men det gäller samtidigt för skåningarna att inte underskatta sitt slovenska motstånd, och se upp för kaptenen Senijad Ibricic. 

– Jag har följt en del svenska lag när de spelat i Europa och jag såg att Malmö var väldigt bra förra året. I ärlighetens namn så ska de vinna mot Domžale, men det är svårt att tippa en utgång. Jag tror det är 70 - 30 till fördel för Malmö, säger Miran Burgic.

Finns det någon särskild spelare i Domžale som Malmö FF måste se upp med? 

– Kaptenen Senijad Ibricic är bosnisk landslagsman och han är väldigt, väldigt bra. Han har fin teknik och är till hundra procent Domžales farligaste spelare.

”Har slagit stora lag i Europa”

Domžale är annars en klubb som är långt ifrån ovan vid att spela stora matcher i Europa. Nästan varje säsong når klubben åtminstone kval till Europa League, och väl där har slovenerna ställts mot en rad olika storklubbar.

Däribland franska Marseille och Premier League-klubben West Ham.

– För några år sedan slog Domžale ut SC Freiburg i Europa League-kvalet, så det kommer inte bli enkelt för Malmö. Domžale har slagit stora lag i Europa förr och Malmö måste vara vakna och redo, säger Miran Burgic.