Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flyger till Sverige – för att locka Henke

Henrik Larsson. Foto: JENS CHRISTIAN
Henrik Larsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Henrik Larsson uppges ha nobbat men Southend verkar inte ge upp.

Nu flyger klubbens ordförande Ron Martin till Sverige för att träffa tränarkandidaten.

– Henrik Larsson är bevisligen en av personerna vi intervjuat men han är inte den enda kandidaten, säger Martin till Daily Mail. 

Återkomsten i Helsingborgs IF blev kortvarig. Efter en tung tid med hård kritik och verbala påhopp valde Henrik Larsson att hoppa av uppdraget efter bara två månader som huvudtränare.

– Jag kommer inte att lägga någon mer energi på de idioterna som är där ute som väljer att hantera en besvikelse på detta sätt, sa Larsson till Kvällsposten efter beskedet den 23 augusti.

Kevin Bond slutade

Olof Mellberg tog över Helsingborgs IF och Henrik Larsson kan nu få jobb på annat håll.

Engelska Southend i League One är på jakt efter ersättare till Kevin Bond som slutade efter bara en inspelad poäng på de åtta första omgångarna.

Daily Mail rapporterade den 17 september att siktet var inställt på Henrik Larsson. Den 21 september fångade Echo News Henrik Larsson på bild när han var på plats och såg Southend möta MK Dons.

Sky Sports uppgav senare att Henrik Larsson tvekar kring jobbet då han anser att klubbens lönebudget är för liten men det verkar inte hindra Southends ordförande Ron Martin som på tisdagen tagit flyget till Sverige för att träffa Larsson.

Finns fem kandidater

Ron Martin säger till Daily Mail att det finns fem kandidater på listan över möjliga huvudtränare. Gary Waddock, som varit assisterande till Kevin Bond, är en av dem.

– I bland kan det vara svårt för en assisterande att kliva in och fylla skorna men i det här fallet har Gary både erfarenhet och auktoritet, säger Martin.

Henrik Larsson inledde sin tränarkarriär i Landskrona Bois 2010. Han har därefter varit i Falkenbergs FF och Helsingborgs IF samt i Högaborg som assisterande.