Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Felix Beijmo om läget utan konkurrent

I år har det blivit 18 matcher från start i allsvenskan för 24-åringen.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Från utkonkurrerad, till startspelare till knappt någon konkurrens alls.

Felix Beijmo har tagit över till höger i Malmö FF och har en intensiv höst framför sig.

– Det gäller att man alltid är på topp, säger han.

När Felix Beijmo kom tillbaka till Malmö FF 2020 var Eric Larsson det givna alternativet till höger i backlinjen. Därefter hade de två en tuff konkurrenssituation om positionen.

Den här säsongen viktade fördelen över till Beijmo. Larsson fick allt mindre speltid och valde att lämna Malmö FF under sommaren.

När det intensiva höstschemat nu inleds är Beijmo den enda renodlade högerbacken i truppen.

– Samtidigt har vi andra spelare i truppen som har spelat på den positionen och kan spela på den positionen. Det är egentligen ingen skillnad på min matchtid om man kollar på innan Eric lämnade och efter. Jag spelade mycket innan också, så på det sättet har det inte förändrats jättemycket, säger han.

Felix Beijmo är inne på sin tredje raka säsong i Malmö FF.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Eric Larsson lämnade Malmö FF under sommaren och flyttade till OFI Kreta.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Finns det en risk att man kan bli bekväm?

– Det är klart att det alltid finns en risk, men det beror mycket på hur du är som person skulle jag säga. Jag försöker att inte vara den typen av person eller jag hoppas inte att jag är det, säger Beijmo och fortsätter:

– Jag försöker hela tiden bidra till en ökad nivå på träningarna göra mitt bästa. Om inte jag presterar så kommer någon annan göra det, och vice versa. Det gäller att man alltid är på topp. 

”Kan inte klaga åt andra hållet”

Jo Inge Berget och Joseph Ceesay är två spelare som ofta används till höger. Duon spelar däremot på mittfältet, eller till höger i en 3-5-2-uppställning.

Den här säsongen har Malmö FF främst spelat med en fyrbackslinje och det är ingen högoddsare att Beijmo kommer få mycket speltid under hösten.

– Jag tror att när man har en period där man inte spelar så mycket, då är det väldigt enkelt att man klagar, blir sur och vill ha speltid. När man får det och får spela mycket så kan man inte börja klaga åt andra hållet. Jag känner mig stark, i bra form och det har fungerat att spela mycket senaste tiden, säger han.

I fjol skadade han sig i bortamatchen mot Elfsborg och tvingades till operation. Den skadad gjorde att han missade större delar av höstsäsongen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

– Jag tror också att min kropp mår bra av att spela ganska frekvent. Jag återhämtar mig relativt snabbt. Det blir som en rutin att spela och återhämta sig. 

När det gäller återhämtningen har det skett en förändring i hans vardag under sommaren som gör det enklare. 

Därför kan han maximera återhämtningen

Flickvännen har flyttat till Stockholm för att studera och Beijmo bor nu ensam i Malmö, med sin hund.

– Det har varit väldigt mycket att jag kan göra exakt vad jag vill och hela tiden fokusera på vad som är bäst för mig. Vad jag vill äta, när jag vill sova, vad jag vill göra och så vidare. Att kunna ha det egoistiska tänket i vardagen gör att jag kan maximera hur jag tar hand om min kropp, säger han men poängterar att det inte var något problem tidigare.

– Det funkade så klart jättebra med henne innan också, men det blir ännu en nivå att man kan ha fokus på sitt eget. 

Förväntar sig en tuff grupp

Han beskriver Europa League-lottningen som svår och förväntar sig sex stentuffa matcher i gruppen.

– Jag tror inte att folk har så bra koll på de lagen, men det är väldigt skickliga fotbollslag.

I fjol skadade han sig precis innan gruppspelet i Champions League började och i år blir första gången han går in i ett gruppspel med Malmö FF som en startspelare.

– Det är klart att förra året blev jag skadad precis i början av Champions League och missade det gruppspelet, så det var väldigt tråkigt. Nu ser jag mest fram emot att få hjälpa laget på bästa sätt. Jag kommer försöka vara i så bra form som möjligt.

Tv: Här är Malmös motstånd i Europa League: