Får inte spela – följde med ändå

Guillermo Molins: ”Vi har pressen på oss”
Jonas Knudsen.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Dansken följde med till Nordirland trots att han inte får spela.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Uwe Rösler.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Han är inte spelklar förrän i nästa Europa League-omgång. 

Trots det finns Jonas Knudsen med på MFF:s resa till Nordirland. 

– Han är med för att sätta sig in i rutinerna, säger Uwe Rösler till klubbens hemsida.

Jonas Knudsen presenterades av Malmö FF den 20 juni och tillhör sedan den 1 juli klubben på heltid. Dansken, som spelade VM förra sommaren och fick 90 minuter i åttondelsfinalen mot Kroatien, har spelat en träningsmatch för MFF. Mot Lyngby förlorade Malmö med 2–4, men Knudsen var trots det nöjd med att få sina första 90 minuter i den himmelsblå tröjan. 

– Personligen så var det bra. Jag fick 90 minuter och vi började matchen väldigt bra. Sen ska vi inte släppa in fyra mål, men annars gör vi en bra första halvlek. Det var okej, men får vi en sån start så ska vi verkligen inte förlora matchen, sa Knudsen då.

”Vill se honom med och runt grabbarna”

Dansken är spelklar till den allsvenska matchen mot Sirius på söndag samt till den kommande EL–kvalomgången som Malmö FF deltar i. Uwe Rösler berättar att det finns en tanke med att Knudsen följer med till Nordirland – trots att han inte kan eller ska spela.

– Jag ville ta med honom eftersom att han är uttagningsbar i laget från och med söndag – jag vill se hur han är med och runt grabbarna i laget, hur vi reser och att han bekantar sig med våra rutiner inför matcherna. Det är väldigt viktigt. Och från och med söndag så har vi ännu en väldigt bra spelare att kunna välja till laget, säger Uwe Rösler och ler. 

Efter matchen mot Ballymena väntar Sirius för Malmö FF på hemmaplan på söndag, innan nästa kvalomgång tar vid redan på torsdag. Klart är att MFF börjar på bortaplan, men det återstår fortfarande att se om motståndet blir slovenska Domzale eller maltesiska Balzan. Slovenerna vann den första matchen på bortaplan med 4–3 och spelar parallellt med MFF på torsdag.