Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fans bojkottar Granqvists premiär: ”Det är tramsigt”

Andreas Granqvist tillbaka i HIF. Foto: BILDBYRÅN
Höganäs BK. Foto: BILDBYRÅN
Höganäs BK. Foto: BILDBYRÅN
HIF-publiken rasar inför matchen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Andreas Granqvist gör sin första match som Helsingborgs IF-spelare igen i en träningsmatch på fredag.

Men inför avspark rasar HIF-supportrar mot biljettpriset som arrangören har bestämt.

– Det verkar vara många som tänker bojkotta matchen enbart på grund av priset, säger Erik Kruse, ordförande i supporterföreningen Kärnan.

Efter tio års väntan är landslagskaptenen Andreas Granqvist tillbaka i Helsingborg. Han gör sin första match på fredag då HIF möter danska Fremad Amager i en träningsmatch på Höganäs Sportcenter. 

Division 3-klubben Höganäs BK arrangerar matchen. Därmed har man även satt priset på matchbiljetterna: 100 kronor för personer över 15 år, 50 kronor för barn mellan fem och 15 år samt gratis för barn under fem år.

Från början var biljettpriset 25 kronor dyrare, men efter stora protester från HIF-supportrar har det sänkts.

Protesterna finns däremot kvar.

– Jag kan tycka det är märkligt att man har samma pris som om det vore tävlingsmatch. Dessutom frångår man de riktlinjer som brukar råda att vuxen räknas från 18 år och inte 15 år. Det är också märkligt, säger Erik Kruse, ordförande i HIF:s supporterförening Kärnan.

Skriver arga saker 

Nyheten om biljettpriserna har väckt starka motreaktioner i supporterföreningens kanaler på sociala medier.  

– Folk har skrivit saker som inte lämpar sig i skrift. Många menar att man inte tänker gå dit i ren protest mot att prissättningen är tramsig, det råder det konsensus om. Det verkar vara många som tänker bojkotta matchen enbart på grund av priset, säger Erik Kruse.

– Höganäs får stå för det och då tas det emot som det gör. Alla supportrar får välja om de vill gå eller inte, säger han.

 

LÄS MER: Hyllade Granqvist – nu kritiseras de

 

”Billigt för att få se Granqvist”

Fredrik Olsheden är ledamot i Höganäs BK och har nåtts av reaktionerna. Han var därför med och tog beslutet att sänka biljettpriserna en gång.

– Det förvånar mig ganska mycket. Jag har fullt förståelse för att folk tycker det är mycket pengar, men vi är en förening som måste lägga ut jättemycket pengar för att arrangera matchen med extra läktare, staket och personal, säger Olsheden.

Han fortsätter:

– 100 kronor är ungefär så mycket det kostar att gå på bio. Det tycker jag är ganska billigt för att få se Granqvist spela, en spelare som enligt många var en av VM:s bästa backar. Men det är olyckligt att folk är missnöjda och vi är medvetna om detta.

 

LÄS MER: Klart: Granqvists nya ledarroll i HIF

 

”Många i Höganäs blir MFF:are”

– Vi kommer aldrig kunna göra alla nöjda. Men man måste inse att det är en investering för HIF:s supportrar, det är en tydlig trend att många i Höganäs blir MFF:are. Kan vi få hit HIF och barnen kan ta del av det så fyller det på deras supporterled för framtiden. Det gäller att kunna se bakom hörnet. Det händer lätt att folk håller på lag i allsvenskan, men vi vill hjälpa HIF i det här, säger Fredrik Olsheden.

Är du orolig för att många bojkottar matchen?

– Inte ett dugg, det kommer ändå dyka upp mycket folk härifrån. Det kommer folk som vill stötta klubben eller som vill börja göra det. De nya supportrarna är viktiga. Detta är ett sätt att få fler att gå på HIF:s matcher så det blir regionens lag igen.

 

LÄS MER: Straff-förlust för HIF i Jönssons återkomst