Ex-MFF-stjärnan tar över i forna storlaget

Förre Malmö FF-stjärnan Jonathan Johansson är sedan tidigare tränare i Rangers FC.
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Foto: ROBIN NORDLUND / © BILDBYRÅN

Storförlusten mot värsta rivalen Celtic blev droppen.

Rangers FC sparkar sin tränare Graeme Murty.

Ersättare säsongen ut blir bland andra den förre MFF-anfallaren Jonathan Johansson.

Den gamla storklubben Rangers FC (tidigare Glasgow Rangers) har haft svårt att nå tillbaka fornstora höjder efter att ha fått starta om i de lägre divisionerna i Skottland.

I senaste omgången förlorade Rangers med 5–0 mot rivalen Celtic med svenske landslagsbacken Mikael Lustig i laget. Det blev droppen för klubbledningen som nu sparkat managern Graeme Murty, som tog över i oktober, med tre omgångar kvar att spela.

Klubben väljer i stället att låta den assisterande managern Jimmy Nicholls och A-lagstränaren Jonathan Johansson, med ett förflutet i Malmö FF, ta över laget de sista tre matcherna.

Den förre finske landslagsanfallaren Jonathan Johansson spelade i Malmö FF 2006-2008 och var en fruktad målskytt under sin aktiva karriär.

I april förra året blev han tränare i Rangers, en klubb som Johansson spenderade tre säsonger i som spelare (1997-2000).

Nu blir det Johansson som får uppdraget tillsammans med Nicholls att leda laget i de avslutande matcherna mot Kilmarnock, Aberdeen och Hibernian.

Skärmdump från Rangers hemsida.