Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-MFF-stjärnan tar över i forna storlaget

Förre Malmö FF-stjärnan Jonathan Johansson är sedan tidigare tränare i Rangers FC.
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Foto: ROBIN NORDLUND / © BILDBYRÅN

Storförlusten mot värsta rivalen Celtic blev droppen.

Rangers FC sparkar sin tränare Graeme Murty.

Ersättare säsongen ut blir bland andra den förre MFF-anfallaren Jonathan Johansson.

Den gamla storklubben Rangers FC (tidigare Glasgow Rangers) har haft svårt att nå tillbaka fornstora höjder efter att ha fått starta om i de lägre divisionerna i Skottland.

I senaste omgången förlorade Rangers med 5–0 mot rivalen Celtic med svenske landslagsbacken Mikael Lustig i laget. Det blev droppen för klubbledningen som nu sparkat managern Graeme Murty, som tog över i oktober, med tre omgångar kvar att spela.

Klubben väljer i stället att låta den assisterande managern Jimmy Nicholls och A-lagstränaren Jonathan Johansson, med ett förflutet i Malmö FF, ta över laget de sista tre matcherna.

Den förre finske landslagsanfallaren Jonathan Johansson spelade i Malmö FF 2006-2008 och var en fruktad målskytt under sin aktiva karriär.

I april förra året blev han tränare i Rangers, en klubb som Johansson spenderade tre säsonger i som spelare (1997-2000).

Nu blir det Johansson som får uppdraget tillsammans med Nicholls att leda laget i de avslutande matcherna mot Kilmarnock, Aberdeen och Hibernian.

Skärmdump från Rangers hemsida.