Efter fiaskot – Zlatans kläder flyttar till Dressman

Foto: A-Z UNDERWEAR
Foto: JOACHIM WALL
Foto: SIMON BELLIS / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Zlatan Ibrahimovics klädmärke A-Z har haft det svårt att slå igenom.

Efter svag nätförsäljning och mångmiljonförluster står det klart att märket nu flyttar in på butikskedjan Dressman.

– Förlusterna är större än väntat, säger Toralf Riskild, ekonomidirektör på Dressmann.

Zlatan Ibrahimovic har på saknats på fotbollsplan under hela sju månader på grund av sin knäskada. Nu går det åter uppåt och han har gjort comeback i Manchester United.

För hans klädmärke går det dock inte lika bra.

Försäljningen av A-Z-kläder har gått under förväntan och förlusterna är större än väntat. Märket är ett samarbete mellan Zlatan Ibrahimovic och norska Varnergruppen (Dressman, Carlings och Cubus) och då succén uteblivit hoppas man nu boosta intresset för märket.

Efter att först bara ha funnits på sin egen sajt har A-Z flyttat in på Stadium och nu står det klart att det även kommer att finnas till försäljning på Dressman. 

A-Z gör mångmiljonförlust

Tidningen Market skriver att nettoomsättningen var så lite som 18,5 miljoner kronor under företagets första år 2016, något som genererade ett rörelseresultat på -92,9 miljoner kronor.

– 2016 var bolagets första år och vi hade stora kostnader för marknadsföring och för att bygga upp organisationen, men självklart hade vi hoppats på en högre omsättning och ett bättre resultat. Vi var medvetna om att vi inte skulle tjäna pengar redan första året, men förlusterna är större än väntat, säger Toralf Riskild.

A–Z släpper inga siffror för 2017.  Däremot berättar Toralf Riskild att försäljningen gått fortsatt trögt. Det ligger som grund till att man nu satsar på butiksförsäljning.

– Vi har insett att det inte räcker med näthandel och ställer därför om bolaget till att främst bli en grossistorganisation, säger Toralf Riskild till market.se.