Sanne Troelsgaard gjorde alla målen i cupmatchen mot Vittsjö. Foto: CHRISTER THORELL/IBLSanne Troelsgaard gjorde alla målen i cupmatchen mot Vittsjö. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Sanne Troelsgaard gjorde alla målen i cupmatchen mot Vittsjö. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Drömstart för Rosengård och Sanne Troelsgaard . Foto: CHRISTER THORELL/IBLDrömstart för Rosengård och Sanne Troelsgaard . Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Drömstart för Rosengård och Sanne Troelsgaard . Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Sanne Troelsgaard var ett ständigt orsomoln för Vittsjö. Foto: CHRISTER THORELL/IBLSanne Troelsgaard var ett ständigt orsomoln för Vittsjö. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Sanne Troelsgaard var ett ständigt orsomoln för Vittsjö. Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Drömstart för Rosengård – hattrick av Troelsgaard

Publicerad

Vilken drömstart på fotbollsåret för FC Rosengård.

Och vilket vasst besked från Sanne Troelsgaard, 29.

Danskan levererade ett hattrick i cupmatchen mot Vittsjö. 

Även om Rosengård inte har Champions League att spetsa in sig på den här våren är tävlingssäsongen redan igång. 

FCR fick en bra öppning när man slog Vittsjö med 3-0 i cupen – och samtidigt fick nygamle tränaren Jonas Eidevall flera positiva besked.

Det var aldrig något snack på Malmö IP. Regerande cupmästarna var bättre och vann fullt rättvist.

Upplägg som på herrsidan

Sanne Troelsgaard visade att målstinget sitter där redan nu. 

Hon drog in 1-0 med en perfekt högervrist från straffområdeskrysset efter 39 minuter. 2-0 med vänsterfoten centralt i boxen efter 64 minuter och sedan avslutade danska landslagsstjärnan med att slå in 3-0 från samma position i 74:e minuten.

Damcupen följer upplägget på herrsidan med ett gruppspel. För FCR väntar närmast Kristianstad och därefter Qviding.

Det andra Malmölaget, LB07, spelade sin cupmatch i Linköping. Hemmalaget vann med 3-0 men LB07 hängde med i tempot, det dröjde fram till 75:e minuten innan Linköping slog in 2-0.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag