Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Detta är den största matchen i vår historia”

David Jeffrey är huvudtränare i Ballymena United och menar att dubbelmötet med Malmö är det största i klubbens historia. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Den största matchen i klubben historia.”

Så beskriver Ballymena United morgondagens Europa League-kval mot Malmö FF.

– Malmö har stjärnor som spelat på den högsta nivån och vi gör detta på deltid, säger huvudtränaren David Jeffrey.

På förmiddagarna arbetar David Jeffrey inom den nordirländska äldrevården.

Samtidigt arbetar klubbens lagkapten Jim Ervin i ett apotek. 

Att spela fotboll i Ballymena United är långt ifrån en heltidssyssla och delvis därför blir det kommande dubbelmötet med Malmö FF såväl högtidligt som historiskt för den ljusblå småklubben. 

– Vi vet att det kommer bli väldigt tufft, men vi ska njuta av erfarenheten. Detta är en utmaning, men också en möjlighet för oss att se och lära. Det är även en chans för oss att få åka till det vackraste landet med det vänligaste folket, säger huvudtränaren David Jeffrey. 

För egen del tog David Jeffrey över Ballymena för lite drygt tre år sedan och fjolårssäsongen slutade med en andraplats i den nordirländska ligan. 

Innan han blev tränare spelade han många år i Linfield och som ungdomsspelare tillhörde han Premier League-jätten Manchester United. 

– När vi går ut på planen mot Malmö i morgon är det ett historiskt ögonblick för Ballymena United, våra supportrar och våra spelare. För oss är detta troligtvis den största matchen i klubbens historia, säger han. 

”Måste spela bättre än vi någonsin gjort tidigare”

Ballymenas lagkapten Jim Ervin konstaterar att både han själv och hans lagkamrater behöver spela på en helt ny nivå för att åtminstone ha en liten chans att utmana Malmö FF i det kommande dubbelmötet.

– För de flesta av oss kommer vi aldrig spela på en sådan här arena och inför en sådan här publik igen, säger han.

– Vi måste spela bättre än vi någonsin har gjort tidigare och hoppas att Malmö har en dålig dag. Men som alla vet som är involverade i fotboll: allting kan hända. Vi hoppas att Malmö har en dålig dag och att vi spelar över vår nivå.

”Vi uppskattar att få vara här”

Ballymena kvalificerades till dubbelmötet mot Malmö FF genom att först hemmabesegra NSI Runavik med 2-0 och sedan kryssa på bortaplan, 0-0. 

Nu väntar ett något tuffare motstånd och på förhand är nordirländarna uträknade. David Jeffrey ser dock två nycklar framför sig som kan hjälpa hans manskap till en skräll i Skåne: 

Dels att Malmö har en dålig dag på jobbet.

Dels att hans eget lag har turen på sin sida. 

– Vi måste vara som allra bäst och ha lite tur samridigt som Malmö måste ha en väldigt dålig kväll. Och det är inget försök till amatörpsykologi, det är ett faktum. Vi respekterar Malmö, men vi kommer inte vara rädda. Vi ska göra vårt bästa, säger David Jeffrey.

Efter torsdagens match i Malmö väntar även ett returmöte i Nordirland. Det spelas den 18 juli på Ballymena Showgrounds, en arena som stått värd för fotbollsmatcher sedan 1903.

– Det är en belöning för oss att få komma hit och möta Malmö. Jag tror inte svenskarna eller Malmösupportrarna förstår hur mycket vi uppskattar att vara här, säger David Jeffrey.