Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är kul att bli utbuad och hatad”

Se intervjun med MFF-spelaren.
Behrang Safari.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ett publiksnitt på 833 åskådare och en helt annan inramning än vad MFF–spelarna är vana vid väntar Slovenien. 

Behrang Safari tycker det är lite tråkigt. 

– Jag tycker det är kul att bli utbuad och hatad, säger MFF–backen och skrattar. 

Malmö FF ställs i Europa League–kvalets andra omgång mot slovenska NK Domzale, beläget 13 kilometer från huvudstaden Ljubljana. Trots en fin matta och en bra anläggning, är Domzale inget särskilt stort publiklag – faktum är att laget endast drar 833 besökare i snitt till sina ligamatcher. 

Med tanke på ovanstående blir det en omställning för Malmö–spelarna att spela på en arena i en match av den här digniteten och samtidigt kunna höra varandra obehindrat. Behrang Safari är något besviken över att trycket från läktarna uteblir i Slovenien. 

– Jag tycker det är kul att bli utbuad och hatad, men ja… Man kan inte få allt, säger Behrang Safari och skrattar.

Varför då?

– Det ger en energi, man blir extra taggad. Nu när det inte blir så mycket drag från läktarna så får jag bara köra på mina vanliga rutiner och tankesätt för att bli taggad. Den rutinen är Markus Rosenberg – han finns på mitt rum, säger Behrang Safari. 

”Något helt annat än allsvenskan”

Markus Rosenberg, lagkapten i Malmö FF och nyckelfaktor till tidigare Europaframgångar för MFF, har dock en helt annan syn på saken än sin lag- och rumskamrat gällande det skrala åskådarantalet.

– Det är inte negativt, direkt. Vi trivs väldigt bra hemma på grund av stödet och det är inte det lättaste att komma hit till sådana här platser eftersom man inte vet vad man kan förvänta sig. Det är något helt annat än allsvenskan, när du vet på ett ungefär, men här kan inte ens videogenomgångar förbereda dig på ett optimalt sätt för exempelvis hemmastöd. Med det sagt ser jag ju hellre att de har det så här än som vi har det hemma, säger Markus Rosenberg.

Bosnien–Hercegovina eller Holland nästa

Returen mot NK Domzale spelas på Stadion om en vecka. Skulle Malmö FF avancera till den tredje kvalomgången är motståndet redan klart. 

Skåningarna möter i sådana fall nederländska FC Utrecht med svenskarna Emil Bergström och Simon Gustafsson i laget, eller bosniska HSK Zrinjski från Mostar. 

Malmö FF är lottat att inleda en eventuell tredje kvalomgång på hemmaplan den 8 augusti med retur en vecka senare.