Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är det vi med säkerhet kan göra”

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Marcus Berg och Mikael Lustig har båda spelat med Labinot Harbuzi. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

KALININGRAD. Fotbollsspelaren Labino Harbuzi är död, 32 år gammal.

Det tragiska beskedet kom bara timmar innan Sveriges match mot Ryssland i Nations League – där flera vänner och före detta lagkamrater till Harbuzi ska spela.

– Det enda vi med säkerhet kan säga att vi gör är en så fin fotbollsmatch som möjligt för att hedra honom, säger förbundets presschef Staffan Stjernholm.

Det var Aftonbladet som var först med att rapporterna om förre MFF-spelaren Labinot Harbuzis död. 32-åringen konstaterades avliden under torsdagen efter att ha förts till sjukhus med ambulans i Malmö.

Under sin karriär spelade han med bland annat Feyenoord, Malmö FF, Gençlerbirliği och Syrianska, men även landslagsmeriter på U21-nivå.

Harbuzi var till exempel lagkamrat med bland andra Marcus Berg, Martin Olsson, Gustav Svensson och Mikael Lustig i det U21-landslag som sommaren 2009 gick till semifinal i U21-EM i Sverige.

Inför matchen undersökte Svenska fotbollförbundet och landslagsledningen möjligheter att hedra Harbuzi i samband med matchen, men i nuläget ser det ut som om man inte kommer att kunna bära sorgeband eller dylikt.

– Det här kom ganska tätt in på match och vi spelar på bortaplan i kväll. Dessutom är det en del formaliteter och formalia förknippat med sådant här. Det enda vi med säkerhet kan säga nu att vi vet att vi kan göra är en så fin fotbollsmatch som möjligt för att hedra Labinot Harbuzi. Det är det vi med säkerhet kan göra, säger presschefen Staffan Stjernholm.

”Vi tänker på hans anhöriga”

Innan matchen har flera landslagsspelare offentligt uttryckt sin bestörtning, däribland Jimmy Durmaz och Mikael Lustig. 

https://www.instagram.com/p/Boy_6xghQkP/?utm_source=ig_embed

 

 

https://www.instagram.com/p/BozBcjPA4f6/?taken-by=mikaellustig

– Det är en tragisk händelse. Vi tänker på hans anhöriga och vill göra en så fin fotbollsmatch som möjligt för att hedra honom. Några av våra spelare har redan uttryckt sina känslor och tankar i sociala medier, i synnerhet de som har spelat med honom eller känner honom. De kommer fortsätta göra det även efter matchen, säger Stjernholm.

Matchen mellan Sverige och Ryssland har avspark 21.45 i Kaliningrad.