Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daniel Aggers nya liv – som avloppsmiljonär

Foto: BILDBYRÅN ALL
Daniel Agger var även kapten i det danska landslaget.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Agger är känd för sina många tatueringar.
Foto: MICHAEL PROBST / AP

Som spelare var han stenhård mittback i Liverpool och Bröndby. 

Som företagare har Daniel Aggers affärer blomstrat – framför allt i avloppsbranschen. 

Familjeföretaget KloAgger A/S redovisade nämligen ett överskott på nästan sex miljoner svenska kronor under 2019.

Den danske mittbacken Daniel Agger spelade endast för två klubbar under sin aktiva seniorkarriär – Bröndby och Liverpool. Han uppnådde kultstatus i båda klubbarna och ses som en av de bästa danska spelarna genom tiderna. 

Agger har dock alltid varit nära sina rötter.

Redan 2013 startade han tillsammans med sin bror och en nära vän avloppsföretaget KloAgger A/S, som enligt hemsidan ”utför kloakservice, slamsugning och tv-inspektion för privatpersoner, företag och offentliga institutioner på hela Själland”. 

Brodern Marco Agger och vännen Rune Rasmussen sköter det praktiska arbetet i företaget, medan Daniel Agger har tagit på sig rollen som investerare och majoritetsägare av företagets aktier. 

Överskott på fyra miljoner

KloAgger är dock inte det enda företaget Daniel Agger har investerat i. 

Genom åren har dansken även engagerat sig ekonomiskt i tatueringsföretaget Tattoodo tillsammans med Christian Stadil, grundare av klädföretaget Hummel, samt i sin farbrors bar Center Pub i hemorten Hvidovre. Den största ekonomiska satsningen har dock gjorts i ett investmentbolag vid namn Maruda som Agger äger tillsammans med sin bror. Daniel Agger har dessutom ytterligare ett investmentbolag, Masada, som även det opererar i en mängd olika branscher. 

KloAgger är till synes det renodlade bolag som verkar gå allra bäst. 

Firman redovisade nämligen ett överskott på fyra miljoner danska kronor (cirka sex miljoner svenska) – företagets bästa notering sedan starten 2013. Inte nog med det, KloAggers egna kapital är nu 14,8 miljoner danska kronor, det vill säga 22 miljoner svenska. 

Tatuerade YNWA – på knogarna

I samband med Daniel Aggers övergång till Liverpool omgärdades han av mängder med rykten – bland annat var Bayern Münchens dåvarande tränare Felix Magath på plats för att närstudera dansken inför en eventuell övergång. 

I stället blev Agger skadad – transfern uteblev, men då hörde Liverpool av sig till Bröndby och ville köpa loss mittbacken med omedelbar verkan. 

I januari 2006 skrev Daniel Agger på ett 4,5–årskontrakt med Liverpool med en övergångssumma på sex miljoner pund (80 miljoner svenska kronor), vilket gjorde honom till den då dyraste danska exporten någonsin. 

Det blev spel för Agger i den engelska storklubben mellan 2006 och 2014, där han sammanlagt gjorde 175 matcher och nio mål. Karriären förstördes till stora delar av återkommande skador, vilket till sist gjorde att dansken avslutade sin spelarkarriär som 31-åring i moderklubben Bröndby 2016. 

I samband med sommarfönstret 2013, ryktades det om att Agger var nära en övergång till FC Barcelona. I stället blev dansken vice-kapten för Liverpool efter Jamie Carragher – och tatuerade in ”YNWA”, förkortningen för klubbens ledord, på sin högerhands knogar.