Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vittsjö hoppfullt trots skador på stjärnduo

Det finns hopp om poäng i Vittsjölägret trots skador på två nyckelspelare.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tove Almqvist är nyopererad efter sin korsbandsskada.Foto: PRIVAT

Vittsjö ställs i den allsvenska premiären mot tuffast möjliga motstånd direkt.

FC Rosengård väntar på bortaplan, samtidigt som laget drabbats av två tuffa avbräck i form av skador på Alexandra Benediktsson och Tove Almqvist.

– De har kvalitéer som är ovanliga inom svensk damfotboll, säger Vittsjötränaren Stefan Ekstrand.

En maratonlång försäsong är till ända och Vittsjö GIK är redo för den allsvenska premiären.

Motståndet blir tuffast möjliga – ett stjärntätt FC Rosengård på bortaplan, anfört av Caroline Seger och Hanna Bennison.

Vittsjös Stefan Ekstrand är redo för utmaningen. 

– Det är härligt på många sätt, men samtidigt har vi haft våra bekymmer med laget. Trots det ska vi försöka göra det bästa av det och lura poängen av Rosengård, säger Stefan Ekstrand. 

Två viktiga kuggar skadade

Alexandra Benediktsson och Tove Almqvist, två viktiga kuggar för Vittsjö, är långtidsskadade vilket har orsakat Stefan Ekstrand och övriga ledarteamet viss huvudbry. Vittsjötränaren berättar om duons betydelse både på och utanför planen.

– Alla förändringar på spelarfronten, både ut och in, påverkar ju. Alexandra och Tove är båda väldigt viktiga spelare och personligheter för gruppen, och det är väldigt tråkigt att inte kunna ha dem disponibla, säger Ekstrand och förtydligar: 

– De har kvalitéer som är ovanliga inom svensk damfotboll. Alexandra har ett väldigt starkt huvudspel och Tove är väldigt irrationell och svårläst för motståndarna. Men vi har en bra trupp och detta blir en möjlighet för andra spelare att kliva fram, säger Stefan Ekstrand.

Tuffast möjliga motstånd redan i premiären. Tankar kring det?

– Ett bra test direkt, det är lika bra att börja på svårast möjliga sätt.