Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Våren har varit väldigt speciell”

Hanna Bennison är redo för allsvensk premiär.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Rosengårds supertalang berättar om en speciell och lång försäsong.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter en evighetslång försäsong är det dags för allsvensk premiär. 

FC Rosengårds Hanna Bennison är redo för en förhoppningsvis framgångsrik säsong för både sig själv och laget. 

– Det har varit en speciell vår, säger Rosengårds supertalang.

När coronapandemin lamslog stora delar av världen under våren hamnade fotbollen i limbo. 

Ligor ställdes in, sattes på paus tills vidare, eller, som i Sveriges fall, kom inte ens i gång.

Efter närmare ett halvårs försäsong och ett antal framflyttade startdatum är det så dags för allsvensk start. FC Rosengårds supertalang och stjärnanfallare Hanna Bennison är startklar efter en minst sagt ovanlig uppladdning.

– Det var svårt till en början i och med att varken vi eller någon annan visste vad som skulle hända. Samtidigt har vi varit väldigt flexibla och anpassat träningen efter olika scenarion, vilket jag tycker har funkat bra. Det har varit en väldigt speciell vår, säger Hanna Bennison och fortsätter resonera kring svårigheterna med att hålla den mentala nivån på en konstant nivå:

– Mentalt har det tuffaste varit att inte kunna spela matcher alls. I stället har vi fått peppa varandra lite extra, både när det gäller träningarna, men också när motivationen hos någon eller några har sjunkit. Då krävs det att alla i laget pushar varandra för att hålla nivån hög.

Hur har motivationsnivån varit för dig personligen?

– Den har gått lite upp och ner, men generellt skulle jag säga att den varit hög. Vi har till exempel naturligt inbyggda tävlingsmoment i träningarna, vilket gör att den höga nivån finns där naturligt för min del, säger Hanna Bennison.

”Blivit bättre på positionering och taktik”

I tidigare intervjuer under året har Rosengårdstalangen flera gånger återkommit till att den personliga utvecklingen på fotbollsplanen är huvudfokus. Anfallaren hamnade vid årsskiftet på Uefas lista på världens tio största talanger och har också kopplats ihop med storklubben Lyon, vilket agenten Maria Karlsson de Cecco bekräftade tidigare under 2020.

Nu berättar Bennison om vilka specifika delar det rör sig om och vilka egenskaper som förfinats under den evighetslånga försäsongen.

– Målet är främst att göra saker ännu bättre. Driva med bollen, göra fler mål… Samtidigt har jag känt att jag behöver jobba extra med både positionering och taktik, vilket jag utifrån träningarna tycker har blivit bättre. Sen är det svårt att säga hur pass mycket med tanke på att det inte blivit några matcher, men det kommer synas mer framöver, säger Hanna Bennison.

För FC Rosengård rivstartar allsvenskan med ett möte mot Vittsjö på hemmaplan. Skånederby och en bra värdemätare enligt Rosengårdsstjärnan.

– Det kan bara vara bra för oss, skönt att få en tuff match direkt för att se var vi står. Vi mötte dem i en träningsmatch och jag skulle tro att matchbilden blir ganska lik den som var då, säger Hanna Bennison.

Spelare i damallsvenskan kan inte leva på sina löner