Perfekt avskedsmatch för stjärnorna i krossen

Nathalie Björn firar.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Anna Anvegård.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tre nyckelspelare sa farväl inför matchen. 

Sedan spelade Rosengård ut tabelljumbon Växjö.

Slutresultatet skrevs till 5-0 efter att både Anna Anvegård och Nathalie Björn nätat i avskedet.

– Det känns inte som att det är på riktigt än, säger Nathalie Björn efter att ha gjort sin sista match med Rosengård. 

Senast lagen drabbade samman hade Rosengård svårt att komma till klara lägen mot ett kompakt Växjö. 

Hemma på Malmö IP tog det inte ens två minuter innan Olivia Schough kom fri och satte 1-0 till FC Rosengård. 

Tackade för sig med varsitt mål 

Inför matchen meddelade Rosengård att trion Anna Anvegård, Nathalie Björn och Glodis Viggosdottir lämnar klubben.  

Då passade Anvegård på att göra sitt första mål för säsongen då hon utnyttjade slarv i Växjös straffområde och placerade in 2-0 efter nio minuters spel. 

– Det var jätteskönt för självförtroendet, det har varit ett tufft halvår med skador och formen men den här matchen tyckte jag att det släppte, säger Anvegård. 

Hur känns det att lämna Rosengård?

– Det är lite vemodigt. Jag har trivts jättebra här med laget och staden. Det är tvådelade känslor. Det ska bli jättekul med en ny utmaning. Men det är alltid kul med en ny utmaning, säger Anvegård. 

Nathalie Björn ville inte vara sämre och gjorde 3-0 från nära håll på ett inlägg från Olivia Schough strax före paus. 

– Jag blir så chockad varje gång jag gör mål men den gick in, säger Björn som efter slutsignalen hade svårt att förstå att hon gjort sin sista match med Rosengård.

– Det känns inte som att det är på riktigt än. Jag ska i väg på ett OS nu och jag tror inte att man förstår förrän efter semestern att man inte är på samma ställe, säger hon. 

”Vi skiljs med självförtroende” 

Rosengård kontrollerade matchen och skapade chans efter chans mot ett febrilt kämpande Växjö som fick ägna sig åt försvarsspel stora delar av matchen. 

4-0 kom i den 52 minuten då kapten Caroline Seger lämnades fri på en hörna och placerade in bollen vid den vänstra stolpen. Stefanie Sanders nickade in 5-0 på stopptid. 

– Jätteskönt att vi vinner. Vi spelar jättebra fotboll i dag och jag tycker att det syns att vi har roligt. Det är en speciell känsla i laget, vi är några som ska dra, säger Nathalie Björn och fortsätter:

– Vi skiljs med självförtroende och nu är det bara roliga saker som är på gång. Det ska bli en helt fantastisk höst och sommar. 

Segern innebär att Rosengård går på OS-uppehåll med en sex poäng stor ledning i damallsvenskan. Laget har tio segrar och två kryss på tolv matcher och målskillnaden 28-2.