Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarens vägran efter jättekrossen

Jonas Eidevall på presskonferensen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Först krossade Rosengård toppkonkurrenten Kristianstad. 

Sedan kom tränaren Jonas Eidevall med ett fränt utspel på presskonferensen – där han vägrade svara på frågor om matchen. 

– Jag tycker spelet på planen talade för sig själv i dag och för oss är det en kommentar till olika guldtips och olika uttalande.

Rosengård misslyckades i guldstriden förra säsongen och slogs tidigare i år ut i svenska cupen av just Kristianstad. 

Men när lagen möttes i andra omgången tog Malmölaget rejäl revansch och vann med förkrossande 5-1. 

Ett riktigt styrkebesked till konkurrenterna i serien och på presskonferensen efter matchen passade tränaren Jonas Eidevall på att göra ett utspel. 

– Jag tycker spelet på planen talade för sig själv i dag och för oss är det en kommentar till olika guldtips och olika uttalande. Det är den enda kommentar jag kommer ha till dagens match, klargjorde han när han fick frågan om vad han tyckte om spelet och Rosengårds insats. 

”Ni vet vad ni kan skriva om”

Sedan fortsatte han: 

– Ni som har varit här har sett den, ni vet vad ni kan skriva om. Alla budskap och alla meddelande kom på planen i dag. 

Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir var å sin sida mindre nöjd med sitt lags prestation men hon pratade desto mer om matchen. 

– Rosengård var riktigt bra i dag, betydligt bättre än oss i stort sett allt. Vi var långt från att komma upp i nivå och det var vår klart sämsta match i år, konstaterade hon. 

– Man kan förlora en match i serien men inte på det sättet som vi gjorde i dag. Det är många anledningar, vi är inte med i första halvlek och i andra halvlek ställer jag upp med ett försvar som gör att vi förlorar så stort. Ibland vill man ta risker för att komma in i en match och det gjorde jag fel i dag. Det var ett väldigt rättvist resultat. 

Kristianstad lyckades dock freda sig i en halvtimme innan Iva Landeka spräckte gästernas nolla och precis innan paus utökade Sanna Troelsgaard till 2-0.

Andra halvleken hann precis börja när Lisa Marie Utland satte 3-0 och i den 78:e minuten gjorde Mace 4-0 på straff. 

Kristianstad fick ett tröstmål genom Rita Vhikwelu innan Ebba Wieder skrev slutresultatet 5-1.