Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Toppklubbens besked om landslagsstjärnan

Olivia Schough. Foto: BILDBYRÅN
Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: BILDBYRÅN

FC Rosengård stänger dörren för landslagsspelaren Olivia Schough, som står utan klubb efter att förhandlingen med Kopparbergs Göteborg brakade samman. 

– Det är inte aktuellt i detta fönster i alla fall, säger Therese Sjögran, sportchef för FC Rosengård.  

I december stod det klart att landslagsspelaren Olivia Schough lämnar Kopparbergs Göteborg efter att hon tackat nej till kontraktsförlängning. 

Häromdagen berättade hon för Sportbladet bakgrunden till beslutet. 

– Jag känner att jag har spelat på hög nivå ett bra tag och jag är inte girig. Det handlar inte om mycket pengar, men jag vill kunna leva på fotbollen och har inte lust att få sämre förutsättningar, säger 27-åringen till Sportbladet.

Samtidigt avslöjade hon för Sportbladet att hon kommer gå till en annan klubb i Sverige och att Rosengård är en av klubbarna som hon varit i kontakt med. 

Men Kvällsposten kan meddela att det inte blir Malmöklubben. 

Sportchef Therese Sjögran stänger dörren. 

– Det är inte aktuellt i detta fönster i alla fall, säger hon. 

"Går mot tuffare tider"

Hur ser du på att Olivia Schough känner sig tvingad att lämna en klubb för att hon inte får vad hon tycker är rimligt med pengar? 

– Varje förhandling är unik. Men jag har ingen insyn i vad Olivia har fått. Men vi går mot tuffare tider och jag tror att alla klubbar försöker hålla i de pengar de har. Sen ska det så klart vara skäligt för spelarna. Är det inte det så får man ju röra på sig.

Hur mår Rosengård ekonomiskt just nu? 

– Vi har våra problem och vi försöker också se över vår ekonomi. Den är tajt, men så har det varit hela tiden. Det är mer att storklubbarna satsar och att vi inte kan hänga på. Vi får ju verkligen se över vår ungdomsverksamhet och göra den så bra som möjligt. Det blir några spännande år nu.

FC Rosengård har däremot gjort klart med en ersättare för Simone Boye Sørensen, som lämnar för Bayern München. Det är danska Mie Leth Jans som närmast kommer från Manchester City.