Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen lämnar efter guldmissen

Sofie Svava under en träningsmatch tidigare under året.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Sofie Svava och Caroline Seger.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Det blir ingen fortsättning i FC Rosengård för den danska supertalangen Sofie Svava.

20-åringen är klar för den tyska storklubben VfL Wolfsburg. Enligt Sportbladet tjänar Rosengård en dryg miljon på övergången. 

– Vi får en helt okej summa, säger sportchef Therese Sjögran. 

Sofie Svava skrev på för Rosengård så sent som sommaren 2019. Där och då kom hon allra närmast från en framgångsrik sejour i danska Bröndby.

Hennes nya kontrakt med Wolfsburg gäller de kommande fyra åren.

– Jag väljer VfL Wolfsburg eftersom jag tror att mentaliteten och spelstilen kommer passa mig. VfL är ett av de bästa lagen i världen och jag kan knappt vänta på att få vara en del av det, att fortsätta utvecklas och vinna. Jag vill bli den bästa spelaren på min position och jag är övertygad om att VfL kan hjälpa mig nå dit, säger Svava  till tyskarnas hemsida

https://twitter.com/FCRosengard/status/1331507977233321984

Från sin ytterbacksplats har Sofie Svava stått för 20 damallsvenska match under årets säsong. Någon upprepning av fjolårssuccén med SM-guld blev det däremot inte – FC Rosengård fick nöja sig med en silvermedalj 

”Har en plan för det” 

Sofie Svava hade två år kvar på sitt kontrakt med FC Rosengård och enligt uppgifter till Sportbladet köps hon ut av Wolfsburg till en kostnad av en dryg miljon kronor. 

– Vi får en helt okej summa. Det är inga miljoner, men det är klart där är en transfer, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran. 

Sportbladet skriver att det rör sig om runt en miljon?

– Ja ... Jag kommenterar inga summor, men de har nog gissat lite fel. 

Är ni nöjda med affären?

– Hyfsat. Men grejen är så här, oavsett hur mycket pengar vi får finns det inte tusen nya spelare att välja mellan. Svårigheten är att hitta en ersättare, oavsett pengarna. 

Therese Sjögran har tidigare berättat för Kvällsposten att hon räknar med mellan fem och sex nya spelare i FC Rosengård till nästa säsong. Att Sofie Svava skulle lämna kommer inte som någon större chock eftersom förhandlingarna med Wolfsburg pågått under en tid. 

– Det har varit en ganska lång process. Så vi har vetat om det ett tag, säger Therese Sjögran.

Caroline Seger ihop med Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

”Ingenting som är klart” 

Hur får du tänka i rekryteringsarbetet nu då? 

– Ja, det är en spelare som vi inte haft jättelänge men hon har gjort avtryck. Men vi har en plan för det också. 

Efter årets silvermedalj har FC Rosengård en rad spelare med utgående kontrakt. Det handlar inte minst om den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic, som själv har öppnat för att det kommande Champions League-mötet mot Lanchkhuti från Georgien kan bli hennes sista match för klubben.

Hur ser det ut motsatt väg, har ni några namn på väg in till Rosengård? 

– Det är ett arbete vi håller på med. Men där är ingenting som är klart, säger Therese Sjögran.