Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Svårt att säga om man är redo eller inte”

Här är klubbarna med flest SM-guld i Damallsvenskan
Emma Berglund, till höger, är tillbaka i FC Rosengård.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Rosengård har spelat sin andra och sista träningsmatch inför Champions Leagues åttondelsfinal.

Nu splittras truppen på grund av landslagssamlingar.

– Det är inte optimalt men man får göra det bästa av situationen, säger Emma Berglund.

Förra veckans 3-0-vinst mot Växjö följdes på torsdagseftermiddagen upp med en 2-0-seger mot Eskilstuna. Jelena Cankovic satte 1-0 i slutet av den första halvleken och Mimmi Larsson nickade in 2-0 på inlägg från Olivia Schough i mitten av den andra.

Om tre veckor spelas åttondelsfinalens första match i Champions League men några fler chanser till träningsmatch får Rosengård inte inför det. Landslagsuppehåll väntar nämligen.

– Upplägget är som det är och det är svårt att säga om man är redo eller inte, säger nyförvärvet Emma Berglund som mot Eskilstuna gjorde sin första match från start sedan återkomsten till Rosengård.

CL-lottning på tisdag

Vilket lag som väntar i Champions Leagues åttondelsfinal återstår att se. Lottningen sker på tisdag. För Rosengård finns en nackdel i att de flesta övriga ligor spelar höst-vår och därmed nu är mitt i säsong.

– De andra lagen har kanske gjort någon enstaka förändring. För oss är det nya spelare, lite nytt sätt att spela och en ny säsong. Men vi har gjort vårt bästa för att förbereda oss, säger Emma Berglund.

Emma Berglund vill bidra

Mittbacken är så här långt nöjd med sin återkomst till klubben. Den senaste tiden har kantats av skador.

– För min del har det handlat om att komma tillbaka i full träning. Det är viktigt att få de här matcherna och känna att vi kan ta med oss något från träningsveckan och se vad vi gör bra. Det handlar om att göra så mycket rätt på så kort tid som möjligt.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– En av de största målsättningarna är att hålla sig hel, hitta en bra form och bibehålla den. Men självklart vill jag bidra också. Jag är inte här bara för att det är kul att spela med ett skönt lag. Jag vill prestera också.

Sportåret 2021 – alla höjdpunkter månad för månad