Supertalangen hyllas – efter målen: ”Kan bli världsklass”

Anam Imo stod för två mål i matchen.
Foto: BILDBYRÅN
Jonas Eidevall
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

19-åriga Anam Imo slog till med två mål i träningsmatchen mot Fortuna Hjörring.

Efteråt hyllas hon av FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall – som tror att Imo kan vinna skytteligan i damallsvenskan i år.

– Det hade varit en realistisk ambition för henne, säger han.

FC Rosengård fortsätter att imponera på försäsongen. Andra träningsmatchen, andra raka segern.

Slutresultatet skrevs till 5–1 mot Fortuna Hjörring efter mål av Caroline Seger, Mimmi Larsson, Jelena Cankovic och Anam Imo gånger två.

– Det var en matchbild sett till antalet målchanser där det kunde ha blivit en ännu större seger. Det var egentligen närmare 6–0 än 5–1, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall och fortsätter:

– Men det var också en prestation där vi kan vara nöjda med en del saker, men också ställa högre krav i vissa andra delar. Det är lite blandat. Vi har all anledning att fortsätta vara ödmjuka.

Fem mål förra året

En av de stora ljuspunkterna var Anam Imo, som bara spelade 45 minuter men ändå stod för två mål.

19-åringen, som är landslagsspelare för Nigeria, hämtades in till Rosengård förra säsongen och stod för fem mål i damallsvenskan på bara åtta starter.

– Hon har väldigt många egenskaper som kan göra henne till en kvalitetsforward. Hon har varit lite skadad på försäsongen, så det var skönt att hon kunde spela en halvlek. Ett av de områden där vi har sett förbättringspotential är just var hon är placerad i straffområdet, säger Eidevall.

”Kan bli en världsspelare”

Hur bra kan hon bli?

– Hon kan absolut bli en världsspelare. Hon har stark fysik, är duktig teknisk, och har rätt mentalitet. Den helhetsbilden liknar andra som vi har sett passera föreningen genom åren, där vissa har lyckats internationellt och vissa inte har gjort det. Det finns inga garantier för någon, men hon har absolut möjligheten att nå dit.

Vad tror du om hennes säsong i år? Är hon en kandidat till skytteligatiteln?

– Jag tycker att det hade varit en realistisk ambition för henne.

Ser du henne som mer av en startspelare nu?

– Forwardspositionen har tuff konkurrens, liksom många andra positioner. I mina ögon kategoriseras ingen spelare som startspelare, utan det är en fråga som är flytande från match till match, säger Jonas Eidevall.