Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succétränarens avslöjande: ”På väg dit för att skriva på”

Stefan Ekstrand lämnade nyligen damallsvenska Vittsjö.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Stefan Ekstrand gjorde succé som tränare i Vittsjö. Nu har han gjort klart med en ny tjänst. 50-åringen blir ansvarig för Mjällbys fotbollsgymnasium och kommer också ägna sig åt talangutveckling på kvällarna, något han meddelar för Kvällsposten.
– Jag sitter i bilen på väg dit för att skriva på, säger Ekstrand.

I år såg det däremot länge mörkt ut. Ett skadeskjutet Vittsjö var efter tio omgångar jumbo i tabellen, men därefter reste sig Ekstrands gäng och det slutade till sist med en femteplats. Återigen mycket imponerande för ett lag vars hemmaort bara har ett invånarantal på dryga 1 600 personer.

Därför kom beskedet för en månad sedan som ett mycket tungt slag för Vittsjö, detta då Ekstrand meddelade att han lämnar klubben. Orken tog slut, menar han.

– Jag trivdes bra att jobba som tränare i damallsvenskan, men förutsättningarna var begränsade. I mitt fall behövde jag jobba halvtid som gymnasieinstruktör samtidigt som det då krävdes väldigt mycket jobb i Vittsjö med scouting, driva träningarna, resor, analysera motstånden och så spela matcher då... Det blev väldigt tufft att hinna med! Jag är nöjd med mina två år i Vittsjö, konstaterar Ekstrand.

”Jag jagar inte status” 

Nu har han nytt jobb klart. 50-åringen, som varit anställd i Mjällby i 16 år, går nu tillbaka dit fullt ut för att ta över ansvaret för klubbens fotbollsgymnasium och även jobba med talangutveckling på kvällarna. Detta bekräftar Ekstrand för Kvällsposten.

– Jag sitter i bilen på väg dit för att skriva på. Det känns bra. 

Men med tanke på din succé i Vittsjö, borde inte andra tränaruppdrag locka med bättre förutsättningar?

– Jag jagar inte status. Att vara längst fram och fronta är inte viktigt för mig. Jag vill utveckla lag och spelare, det är det som driver mig. Att vara med i tv och tidningar är inget som intresserar mig, jag bryr mig inte om att synas.