Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succétränaren tackar nej till Island – stannar i Kristianstad

Elisabet Gunnarsdottir.
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Elisabet Gunnarsdottir och Josefine Rybrink.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Elisabet Gunnarsdottir kommer inte att ta över som isländsk förbundskapten.

Kristianstad DFF-tränaren träffade visserligen landets fotbollsförbund – men övergången sprack.

– Jag har tackat nej och de har tackat nej, säger succétränaren till Kristianstadsbladet.

Det var den isländska sajten Fotbolti.net som i lördags avslöjade att Kristianstads succétränare Elisabet Gunnarsdottir var aktuell att ta över som Islands förbundskapten efter Jon Thor Hauksson.

Enligt sajten skulle Gunnarsdottir ta sig an sitt nya arbete under året, parallellt med sitt huvudtränaruppdrag i Kristianstad. Först EM-året 2022 skulle hon lämna Skåne för att uteslutande bli isländsk förbundskapten.

”Vi kom inte överens”

Men det blir inget med den saken.

– Vi kom inte överens. Jag har tackat nej och de har tackat nej och jag har inte hört mer efter det, säger Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet.

Succétränaren träffade representanter för det isländska förbundet två gånger. Övergången sprack först när Gunnarsdottir fick veta att hon inte längre kunde behålla sitt arbete i Kristianstad under säsongen 2021.

– Det är ingen hemlighet att jag var väldigt intresserad av jobbet på Island, men det här kom sent och vi är inne i slutet av januari. Jag är inte sån som person eller tränare att jag skulle lämna nu när jag har stått inför laget och pratat om mål och ambitioner, säger Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet.

Säsongen 2021 blir Elisabet Gunnarsdottirs 13:e inom Kristianstad DFF. Klubben slutade på en tredjeplats i damallsvenskan förra året och kommer därför att kvala till Champions League senare under året.